predsjednik stranke za bih oštro

Jerlagić Zvizdiću: Nemate pravo nikome držati lekcije iz Davosa, BiH niste branili, e nećete je ni prodavati!

Front27.01.18, 09:51h

Jerlagić Zvizdiću: Nemate pravo nikome držati lekcije iz Davosa, BiH niste branili, e nećete je ni prodavati!
Pozivam Vas da objasnite građanima Bosne i Hercegovine šta ste i kako ''trgovali'' na Kolegiju i koja je to i kakva cijena izdaje interesa Bošnjaka i građana Bosne i Hercegovine

 

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić obratio se saopćenjem Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH – Denisu Zvizdiću. Isto prenosimo u cijelosti:

 

Gospodine Zvizdiću, Vi nemate pravo da bilo kome držite lekcije iz Davosa, dok ovdje u Bosni i Hercegovini izdajete interese Bošnjaka i legalizujete nepriznati popis manjeg BiH entiteta i umanjujete broj Bošnjaka u istom.


Pozivam Vas da objasnite građanima Bosne i Hercegovine šta ste i kako ''trgovali'' na Kolegiju i koja je to i kakva cijena izdaje interesa Bošnjaka i građana Bosne i Hercegovine. Zašto ste derogirali sve Ustavne norme i dali tolike ustupke Željki Cvijanović? Da li je to uvertira u izmjene Izbornog zakona i to da svako dobije svoj ''etno feud''? Ko Vas je ovlastio za takvo nešto?  


A u stvari šta se može i očekivati od ljudi koji su po Frankfurtu čekali da njihova generacija gine za njihove buduće fotelje. Gospodine Zvizdiću, Bosnu i Hercegovinu niste branili, e nećete je ni prodavati! - navodi u svom saopćenju Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook