epilog akcije 'zadruga' u sarajevu

Oprali više desetina miliona KM: Ovo su imena uhapšenih, među njima i Ramiz Duraković, direktor 'Lokoma'

Hronika25.01.18, 11:14h

Oprali više desetina miliona KM: Ovo su imena uhapšenih, među njima i Ramiz Duraković, direktor 'Lokoma'
Na taj način su prljavi novac stavljali u legalne tokove

 

U policijskoj akciji Zadruga uhapšeni su, kako saznaje Oslobođenje, Hadis Kustura, Ali Kadrić, Ramiz Duraković, Haris Odobašić, Amela Lojo, Milan Bralović, Nihad Bilić, Hasan Lojo, Igor Mišić, Husein Borišić, Senad Biberović, Saliha Dervišević, Adnan Karahasan, Sanel Đalić i Enisa Đalić.

 

Podsjetimo, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a jučer su u ranim jutarnjim satima započeli, u saradnji sa inspektorima Porezne uprave Federacije BiH, akciju kodnog naziva Zadruga. Tokom akcije, koja je vršena po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršeni su pretresi na više od 30 lokacija u glavnom gradu BiH.

 

Riječ o organizovanoj grupi koja je, kako je rekla glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, od 2010. do danas preko agencije S Lieder i Leading sklapala fiktivne ugovore o radu sa drugim firmama i na taj način oprala više desetina miliona maraka. Na taj način su prljavi novac stavljali u legalne tokove.

 

Kako javlja Avaz, među 12 uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Zadruga" je i Ramiz Duraković, direktor "Lokoma", javnog preduzeća koje se bavi zaštitom i održavanjem objekata u Novom Gradu te u okviru poslovanja posjeduje Higijenski servis koji se bavi smještanjem pasa u skloništa. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook