foto/ 'Ljubav spaja, hrana takođe'

Sarajlije uživale s Beograđanima uz vrhunski zalogaj: Atmosferu zagrijavali Neda Ukraden, Zijah Sokolović, Rambo Amadeus...

Zabava24.01.18, 14:31h

Sarajlije uživale s Beograđanima uz vrhunski zalogaj: Atmosferu zagrijavali Neda Ukraden, Zijah Sokolović, Rambo Amadeus...
Posjetitelji Dana Sarajeva u Beogradu su uživali svim čulima


Restoran "4 sobe gospođe Safije" je, zajedno sa restoranom "Kovač" gost, domaćin i organizator Dana Sarajeva u Beogradu od 23-28.januara 2018. koji se održavaju u okviru projekta "Ljubav spaja, hrana takođe".


Među poznatim ličnostima koji su uživali sinoć u restoranu Kovač našli su se: Andrija Milošević, Neda Ukraden, Zijah Sokolović, Raka Marić, Rambo Amadeus i mnogi drugi.

 

dani-sa-u-bg-3


Vlasnik ovog renomiranog sarajevskog objekta, Amer Sinanović je prije par godina pokrenuo projekat koji ima za cilj da čari bh. kuhinje, muzike i neizostavnog druženja predstavi i van granica naše zemlje.

 

dani-sa-u-bg-2

 

Tako je i ovaj put Amer odabrao vrhunskog sarajevskog kuhara, Nihada Mameledžiju, koji je Beogradu predstavio najstarija tradicionalna jela iz Sarajeva.

 

dani-sa-u-bg-5


"Safija je oličenje svih onih divnih osobina koje su upisane u genetsko naslijeđe naših prostora, Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine. U njoj je duh davno utihnulih, a lijepih vremena kada se, povrh svega, cijenila dobrota, odmjerenost, otmjenost, maniri, gostoprimstvo, kultura, umjetnost, kada su podjednako važni bili i kvalitet hrane i način na koji je servirana i kojim se slijedom jede.  Naš cilj je da upravo ovim posjetama i putovanjima upoznajemo ljude širom regiona sa tip lijepim običajima," rekao je Sinanović.

 

dani-sa-u-bg-1


Posjetitelji Dana Sarajeva u Beogradu su uživali svim čulima, čemu svjedoče i fotografije u prilogu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!