na području semizovca privedene još dvije osobe

Osumnjičen za ubistvo prijatelja Mirse Švicarca: Na Jahorini uhapšen Damir Mehić Bibi

Hronika17.01.18, 12:15h

Osumnjičen za ubistvo prijatelja Mirse Švicarca: Na Jahorini uhapšen Damir Mehić Bibi
Osumnjičeni su uhapšeni po operativnoj potrazi i trenutno su na obradi u FUP-u

 

Pripadnici Federalne uprave policije jutros su na Jahorini uhapsili Damira Mehića Bibija iz Tuzle, osumnjičenog za ubistvo Emira Džinića, bliskog prijatelja Mirse Švicarca, koji je ubijen u pucnjavi koja se 22. juna 2013. godine dogodila u centru Tuzle, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva TK. 


Osim Mehića, na području Semizovca uhapšene su još dvije osobe, koje su također obuhvaćene istragom u ovom slučaju.

 

Osumnjičeni su uhapšeni po operativnoj potrazi i trenutno su na obradi u FUP-u. Mehiću je pritvor već ranije određen na osnovu raspisane potrage, a tereti se za ubistvo i pokušaj ubistva, potvrdio nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

 

Vatreni okršaj dogodio se 22. juna 2013. godine i spada u red najvećih poslijeratnih kriminalnih obračuna u gradu soli. Tada je u centru grada, u bašti jednog kafića, došlo do pucnjave u kojoj su učestvovale grupe okupljene oko Damira Mehića Bibija s jedne strane i Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, s druge strane.

 

U razmjeni vatre ubijen je Emir Džinić, blizak prijatelj Mirse Švicarca, dok su teško ranjeni njegovi rođaci Amir i Nail Hodžić nastanjeni u Teočaku. S druge strane, ranjen je i Denis Rahmanović, uposlenik zaštitarske agencije Flek.

 

Predmet je još u fazi istrage i protiv Mehića nije još podignuta optužnica s obzirom na to da se sve vrijeme nakon događaja nalazio u bjekstvu i nije bio ispitan u svojstvu osumnjičenog, a na zahtjev Tužilaštva TK Kantonalni sud u Tuzli za njim je raspisao međunarodnu potjernicu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook