Oglasio se predsjednik Udruženja Enver Suljagić

U Sarajevo Taxiju ogorčeni zbog pojave bh. verzije Ubera: 'Otimaju novac od države, varaju građane...'

Biznis Klub20.12.17, 09:31h

U Sarajevo Taxiju ogorčeni zbog pojave bh. verzije Ubera: 'Otimaju novac od države, varaju građane...'
Predsjednik ovog udruženja Enver Suljagić rekao je da ovakve aplikacije „posluju na nelegalan način i otimaju novac iz države“

 

Nakon što je BiznisInfo u subotu objavio informaciju o aplikaciji gogo.ba koja radi po principu američkog Ubera i predstavlja konkurenciju taksistima, a koja je odnedavno prisutna i u BiH, ovo je postalo jedna od glavnih tema u bh. medijima.


Sinoć su se prvi put oglasili i iz udruženja Sarajevo Taxi. Predsjednik ovog udruženja Enver Suljagić rekao je da ovakve aplikacije „posluju na nelegalan način i otimaju novac iz države“.

 

enver-suljagic-sarajevo-taxi

 

On je rekao da je Uber za Sarajevo Taxi završena priča, te da je ovdje riječ o mešetarima koji „nelegalno rade preko nekakvih divljih aplikacija, varaju građane i stvaraju neku novu nervozu među taksi prevoznicima“.  

 

On je dodao da BiH ima uređeno taksi tržište i odlične zakone kojima je to regulisano.

 

– Ne vidim smisao u puštanju u rad onih koji to rade nelegalno. Ovo je posao za inspekciju i za nadležne organe da izvrše istragu i da im zabrane rad. Znači ovdje se radi o klasičnom nelegalnom radu, rekao je Suljagić u izjavi za sinoćnji dnevnik TV1.  

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook