FOTO RAPORT IZ MULTIPLEKSA CINEMA CITY

Zavirite na sarajevsku premijeru filma 'Tajna iz prošlosti': Kako nastaviš život kad saznaš istinu o sebi i Bosni...

Kultura01.12.17, 20:45h

Zavirite na sarajevsku premijeru filma 'Tajna iz prošlosti': Kako nastaviš život kad saznaš istinu o sebi i Bosni...
"Tajna iz prošlosti“ govori o turskom mladiću Aliju, koji saznaje da je usvojen, te dolazi u Bosnu kako bi pronašao svoju biološku majku

 

Dugometražni  igrani  film "Tajna iz prošlosti“, koji je sniman u Sarajevu prošle godine, svečano je prikazan u sarajevskom kinu Cinema City u četvrtak, 30. novembra.

 

Producentica filma je Amira Kudumović Gorgulu, UG "Scena“ i produkcijska kuća "Bor Medya Yapim“, a reditelj je Rašit Gorgulu iz Turske.

 

Glavne uloge u filmu ostvarili su turski glumac Serkan Senalp i makedonska glumica Nataša Petrović. Pored njih u filmu igraju i bosanskohercegovački glumci Emir Hadžihafizbegović, Selma Alispahić, Mirsad Tuka, Amila Terzimehić, Gordana Boban, Maja Jurić te Suzana Kardeš,  Ufuk Bayraktar, Slavko Sobin i Haluk Piyes.

 

"Tajna iz prošlosti“ govori o turskom mladiću Aliju, koji saznaje da je usvojen, te dolazi u Bosnu kako bi pronašao svoju biološku majku.

 

- Ovo je film koji govori o ljubavi, mogućnosti da se suočiš sa prošlošću i nastaviš živjeti dalje, izjavila je producentica filma Amira Kudumović Gorgulu.

 

Realizaciju filma su podržali Vlada Republike Turske, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turkish Airlines.

 

Poslije sarajevske slijedi regionalna premijera, a film možete pogledati i u kinima širom BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook