FOTO/ 22. Balkanski festival kose

Novi uspjesi bh. majstora s makazama: Bh. fantastični frizerski trio oduševio u Solunu, dobili gromoglasan aplauz

Lifestyle15.11.17, 10:42h

Novi uspjesi bh. majstora s makazama: Bh. fantastični frizerski trio oduševio u Solunu, dobili gromoglasan aplauz
Iako ovaj festival nije bio takmičarskog karaktera, bh. tim je oduševio sve prisutne performansom, te su dobili gromoglasne aplauze za sve što su pripremili, kao i pehar i medalju za učešće na festivalu

 

Frizeri iz naše zemlje sa međunarodnih takmičenja redovno se vraćaju sa peharima, nagradama i medaljama. Naši majstori sa makazama već godinama sa razlogom spadaju u red najboljih u regionu, a svojim umijećem ne ostavljaju ravnodušnim ni kolege koje su najbolje na svijetu. 

 

To je potvrđeno i na 22. Balkanskom festivalu kose, koji je održan u grčkom Solunu, gdje je našu zemlju predstavljao fantastični trio frizera Mahir Sinanović, Kenan Ahmedhodžić i Adi Grande.

 

balkanski-festival-kose

 

Iako ovaj festival nije bio takmičarskog karaktera, bh. tim je oduševio sve prisutne performansom, te su dobili gromoglasne aplauze za sve što su pripremili, kao i pehar i medalju za učešće na festivalu.

 

- Drago nam je što smo bili dio ovog odličnog frizerskog događaja. Dimče Ivamovski pozvao je bh. tim na ovaj festival i zbog toga smo mu posebno zahvalni. Za naš nastup smo dobili veliki aplauz, a posebno nam je drago što su nam nakon nastupa čestitale brojne kolege sa Balkana, ali i Turske i Francuske koji su bili dio ovog prestižnog frizerskog događaja. Kako bi naši modeli sa glamuroznim frizurama izgledali svjetski, pobrinuo se studio vjenčanica „Hills“. Modele u balskim haljinama na scenu je izveo Pavle Nikovski, makedonski model modne agencije Models IN - kaže Mahir Sinanović koji je krajem oktobra osvojio nagradu za najbolju reviju na frizerskom kongresu u Turskoj.

 

balkanski-festival-kose1

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook