VIDEO/ Povratak gastarbajtera u BiH

Hercegovac se razočaran vratio iz Njemačke: 'Tamo se od ponedjeljka do petka radi'

Lifestyle08.11.17, 16:43h

Hercegovac se razočaran vratio iz Njemačke: 'Tamo se od ponedjeljka do petka radi'
Marko iz Tomislavgrada vratio se iz Njemačke doma: "Tamo se od ponedjeljka do petka radi"

 

Svjestan da su šanse da će u rodnom Tomislavgradu naći posao, Marko Bagarić nakon završetka srednje škole otišao je u Njemačku. Kako je ispričao za Deutsche Welle, s vremenom je shvatio da život u Njemačkoj nije za njega.

 

"Živiš radni tjedan od ponedjeljka do petka i fokusiran si na rad, na dolazak kući, spavanje, buđenje na isti posao. Petak, subote, nedjelje izlaziš, što ja znam, živiš od plaće do plaće...", rekao je.

 

Ipak, u Njemačkoj nije tako loše, svidjelo mu se što mu niko nije prigovarao i nije dobivao "glupe komentare" na poslu o tome kakav je u privatnom životu. Tokom šest mjeseci boravka u Njemačkoj radio je na gradilištu, postavljao klima uređaje i pospremao...

 

"Uvijek sam gledao na povratak ovamo. Na šetnje sa psom, vidjeti svoju raju, da mogu s njima popiti kafu. Nije me zanimalo ništa čime bih sebe formirao, a bio prazan iznutra", kaže.

 

Dodao je da ima dobrog oca i djeda te da se uz malo truda može uspjeti i u Bosni i Hercegovini.

 

"Ostajem u BiH formirati se kao osoba. Okrenuo sam se drugim stvarima, odem raditi, studiram. Sad sam zadovoljan životom kojeg vodim", rekao je.

 

 

(Dw.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!