Ne možete ni pretpostaviti o kojem tipu se radi

Jeste li jedna od njih? Ovakvu ženu muškarci najčešće prevare...

Lifestyle05.11.17, 10:33h

Jeste li jedna od njih? Ovakvu ženu muškarci najčešće prevare...
Tim mišljenjem vodio se istraživački tim

 

Ne možete ni pretpostaviti koji tip žena je u pitanju...

 

Nedavna američka studija posmatrala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog. Cilj je bio da se otkrije da li se "jaz" u zaradi povećava vjerovatnoća da će jedan partner da prevari drugog.

 

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski, sigurno može da utiče na osjećaj moći i jednakosti u vezi, i da osoba koja je finansijski zavisna od partnera kompenzuje to na neprimjerene načine.

 

Tim mišljenjem vodio se istraživački tim, koji je otkrio da kada žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti, prenosi Cosmopolitan.

 

Muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 posto prihoda u domaćinstvu rjeđe varaju partnerice, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerica prije da počine preljubu, otkrilo je istraživanje Univerziteta u Konektikatu.

 

- Osobe koje finansijski zavise od partnera nevjeru nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu da dožive posebno prijetećom. Ekonomski zavisnom muškarcu nevjera, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će da kompenzuje finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerice koja u dom donosi hljeb - zaključuje voditelj istraživanja, sociološkinja Kristin Minh.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook