VIDEO/ Pozorišno Udruženje 'Letnji Bioskop'

Plesna predstava 'IMAGO SONUS' u utorak gostuje na sceni SARTR-a

Kultura03.11.17, 11:35h

Plesna predstava 'IMAGO SONUS' u utorak gostuje na sceni SARTR-a
U prostoru iz predstave u predstavu se u scenografiji pojavljuje nova, originalna slika

 

U utorak, 07. novembra u 20h na sceni SARTR-a gostuje Pozorišno Udruženje “Letnji Bioskop” sa plesnom predstavom “IMAGO SONUS”. Plesna predstava „Imago Sonus“ bazirana je na sintezi plesa, likovne umjetnosti i muzike.


Osnovni motiv predstave je kontinuitet, a u okviru toga snaga u izražavanju priče koja se ostvaruje u trenutku, formiranje slike, formiranje slike o prošlosti, anegdote, unaprijed osmišljene koreografije koje su nastale na osnovu istinitih događaja, kao i pokreti i ples koji su rezultat trenutnog podsticaja, a sve to uz pratnju muzičke improvizacije.


U prostoru iz predstave u predstavu se u scenografiji pojavljuje nova, originalna slika. Za taj rad u svakoj prilici pozivaju se likovni umetnici koji nekoliko dana pred predstave stvaraju sliku veličine 220x350cm. Slika nastaje u prisustvu plesača, koji prate pokrete ruku slikara.

 

Likovno djelo igra značajnu ulogu u predstavi, budući da se iz predstave u predstavu slika pojavljuje kao novi element, razvijajući se na podnom platnu, ranije pripremljeno, stvarajući se korakom i pokretom plesača, u koleraciji i interakciji sa novom improvizovanom muzikom.


Ples/koreografija: Deneš Debrei i Heni Varga
Muzika/kompozitor: Jasna Jovićević
Svjetlo: Boris Butorac
Slika: Bojan i Dada Hadžihalilović

 

 

Cijena ulaznice iznosi 10KM, popust učenicima, studentima i penzionerima na 5KM. Rezervacije ulaznica na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox

https://www.facebook.com/sartr1992/.

 

(DEPO PORTAL/MR)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook