sve do potpisa

Vlada prihvatila zahtjev Sindikata zdravstvenih radnika, ali se štrajk nastavlja

Hronika27.10.17, 14:05h

Vlada prihvatila zahtjev Sindikata zdravstvenih radnika, ali se štrajk nastavlja
"Nama je drago što je Vlada prihvatila naše zahtjeve, ali ja sam rekao ministrici zdravstva Zilhi Ademaj da će štrajk trajati sve dok se ne stavi potpis na granski kolektivni ugovor", rekao nam je dr. Selimić

 

Vlada Kantona Sarajevo je prihvatila sve zahtjeve Sindikata zdravstvenih radnika KS, zbog kojih članovi ovog sindikata štrajkuju već danima, ali se štrajk i dalje nastavlja, rekao nam je prije desetak minuta dr. Edo Selimić.

 

"Nama je drago što je Vlada prihvatila naše zahtjeve, ali ja sam rekao ministrici zdravstva Zilhi Ademaj da će štrajk trajati sve dok se ne stavi potpis na granski kolektivni ugovor", rekao nam je dr. Selimić.

 

Prema Selimiću, pravnici ovog sindikata i pravnici iz Vlade će se u ponedjeljak još jednom sastati da bi definisali tekst tog ugovora, u kojem je najbitnije to da će satnica biti 2,60, sati tokom sedmice 37,5 i 0,5 minuli rad na neto platu.


I Vlada se oglasila zvaničnim saopćenjem u kojem stoji da je najavljeni dogovor premijera s menadžerima zdravstvenih ustanova urodio plodom, što znači da su se pronašla i ona tri nedostajuća miliona KM da bi se izašlo u susret štrajkačima.

 

Dr. Selimić kaže:"Bez potpisa mi ničemu ne vjerujemo."

 

Dr. Izet Hočko, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije KS, koji su najavili štrajk za 6. novembar kaže da pripreme za štrajk teku uobičajeno, i trajat će, uprkos ovoj odluci Vlade, sve do potpisivanja granskog kolektivnog ugovora s tim sindikatom.

 

"Ja se nadam da će se ovaj i potpisati, i da štrajka neće biti", ističe Hočko.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook