od 27. do 29. oktobra

International Friendship - Sarajevo Dance Festival: Ne propustite ovaj praznik plesa

Zabava16.10.17, 19:49h

International Friendship - Sarajevo Dance Festival: Ne propustite ovaj praznik plesa
U okviru International Friendship - Sarajevo Dance Festivala održat će se vikend Salse, Bachate, Kizombe, nazvan "Sarajevo Weekend Fever"

 

Sarajevo će od 27. do 29. oktobra biti u znaku plesnih koraka. Članovi plesnog kluba Romantik, osim što su predstavnici Bosne i Hercegovine na mnogim svjetskim, evropskim i međunarodnim takmičenjima, pripremaju i veliki spektakl krajem oktobra.

 

U okviru International Friendship - Sarajevo Dance Festivala održat će se vikend Salse, Bachate, Kizombe, nazvan "Sarajevo Weekend Fever". Veliki broj radionica, s izuzetnim gostima, kao i veliki broj zabava u izuzetnom ambijentu Hotela "Hills" svim posjetiteljima pružit će nezaboravan vikend uz muziku i pokrete koji se vole.

 

Sarajevo će od 27. do 29. oktobra, koliko traje festival, biti domaćin velikom broju gostiju, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz nešto više od 20 zemalja svijeta.  

 

27. oktobra od 17:30 do 19:30 održat će se plesne radionice. Trener argentinskog tanga, Metin Yazir, dolazi iz SAD-a, a treneri salse Esteban Isnardi i Vladimir Šuković iz Urugvaja i Srbije. Navečer, uz Dj Macka i Dady Dj Papija, svi studenti brucoši, imat će priliku da na Midnight Pool Partyju (Ponoćnom Derneku) u tropskoj atmosferi uživaju uz muziku i plesni pokret. 

 

28. oktobar, od 10:00 do 15:00 sati, predviđen je za Međunarodni turnir u Latinoameričkim i Standardnim Plesovima te za Državno Prvenstvo u Standardnim Plesovima i Kombinaciji Školska Liga, a 17:30 – 21:00 Zumba master class (najveći zumba Događaj u Jugoistočnoj Evropi) na kojem će gosti večeri biti velike zvijezde Kass Martin – SAD i Edward Sanchez iz Dominikanske Republike, te više od 40 trenera iz Bosne i Hercegovine. Nakon dnevnih aktivnosti, uslijedit će Gala party od 22:30. 29. oktobra od 10:00 do 18:00 slijedi taakmičenje u modernim plesovima, a navečer veliki Gala TV Show od 19:30.

 

Ples je dio općeg obrazovanja, a utječe na tijelo, duh i na um. Ples povećava sposobnost pamćenja, razvija kreativnost i želju za novim saznanjima. Nije važno jeste li profesionalni plesač ili ste samo ljubitelj plesa ili čak obični posmatrač, sigurni smo da će ovaj već veliki događaj u najavi privući pažnju mnogih, jer je rijedak u Bosni i Hercegovini. I ne zaboravite, najvažnije je da plesati možemo bilo gdje, čak i u vlastitom srcu.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook