Malo loših vijesti za početak dana

Cijela naselja bez vode: U ovim dijelovima Sarajeva danas će biti suhe slavine

Hronika13.10.17, 09:33h

Cijela naselja bez vode: U ovim dijelovima Sarajeva danas će biti suhe slavine
Iz ViK-a stabilizaciju u vodosnabdijevanju očekuju do 16 sati

 

Dijelovi Sarajeva i danas će ostati bez redovnog vodosnabdijevanja, saopćeno je jutros iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

 

Kako navode u saopćenju, danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Isaka Samakovlije na više adresa, Hasana Bibera na više adresa, Oteška, Gornji Velešići na dvije adrese, Potoklinica, Gornja Jošanica I, Muje Šejte na dvije adrese, te polaganje cjevovoda Aleksandra Puškina i prebacivanja priključaka u ulici Orlovača, izrada priključka Bistrik, vezivanje cjevovoda Karpuzova Logavina.

 

Tokom opravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama / naseljima: Oteška, Naselje Otes, Bistrik, Aleksandra Puškina, Karpuzova, Logavina, Gornja Jošanica I, Muje Šejte, Nebočaj, Velešići Gornji, Potoklinica.

 

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Velikokladuška, Reisa Džemaludina Čauševića, Hekim Ogul Alipaše, Eniza Cocalića.

 

Za danas su planirani radovi u zoni vodosnabdijevanja rezervoara Kobilja glava u ulicama Hasana Bibera i Isaka Samokovlije i doći će do prekida u vodosnabdijevanju za naselja Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije. 

 

Iz ViK-a stabilizaciju u vodosnabdijevanju očekuju do 16 sati.

 

S obzirom na dalji pad raspoloživih količina vode, u toku dana od 11 do 15 sati vršit će preraspodjelu vode iz glavnih rezervoara: Mojmilo, Kobilja Glava, Igman. U planiranom terminu doći će do obaranja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima koja se snabdijevaju sa ovih rezervoara, saopćeno je.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


DEPO
KOMENTARI