jedinstven kulturni događaj u gradu

Prodaja ulaznica za balet na ledu u Sarajevu počinje u četvrtak

Kultura10.10.17, 11:23h

Prodaja ulaznica za balet na ledu u Sarajevu počinje u četvrtak
Da bi što većem broju posjetilaca dao priliku da prisustvuju ovom atraktivnom događaju, koji već sada plijeni veliku pažnju javnosti, organizator je definisao širok raspon cijena ulaznica već od 15,00 KM


 
Nakon procesa zamjene zadržanih ulaznica, prodaja ulaznica za jedinstveni vizuelno-muzički događaj u Sarajevu, balet na ledu St. Petersburg državnog baleta, počinje u četvrtak, 12.oktobra u 12.00.


 
Ulaznice za ovaj istinski spektakl, koji će biti održan 19. novembra u KSC Skenderija, prodavaće se na blagajni Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, na platou Skenderija i u prodajnoj mreži kupikartu.ba.


 
Da bi što većem broju posjetilaca dao priliku da prisustvuju ovom atraktivnom događaju, koji već sada plijeni veliku pažnju javnosti, organizator je definisao širok raspon cijena ulaznica već od 15,00 KM. Sva mjesta su sjedeća, a gledalište je numerisano.


 
Podsjećamo, biće ovo prvi put da publika u Sarajevu ima priliku da pogleda balet na ledu i to St. Petersburg državnog baleta koji predstavlja jedan od bisera Rusije. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.


 
Ansambl sastoji se od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.


 
Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.


 
St. Petersburg državni balet pred sarajevskom publikom će izvesti predstavu LABUĐE JEZERO.


 
Napominjemo da je zamjena ulaznica i dalje u toku, sve do srijede 11.10.u 17h. Nakon tog datuma, svi oni koji nisu uspjeli zamijeniti svoje ulaznice se trebaju javiti na na email adresu [email protected] ili na broj telefona +387 61 289 789 da bi se za njih organaizirao poseban termin zamjene.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!