Na Trgu slobode

U Tuzli sinoć otvoren 3. bosanskohercegovački festival vina i hrane

Biznis Klub06.10.17, 10:08h

U Tuzli sinoć otvoren 3. bosanskohercegovački festival vina i hrane
Festival je okupio 32 izlagača iz svih krajeva BiH i za nas je to dovoljno. Među njima je 17 vinara dok su ostalo proizvođači suhomesnatih proizvoda i drugih delikatesa, kaže Aliefendić


Udruženje BH festival Tuzla organizator je 3. bosanskohercegovačkog festivala hrane i vina koji je sinoć otvoren u improviziranom sajamskom prostoru na Trgu slobode u Tuzli.

 

Cilj organizacije ovakvog događaja je da se na jednom mjestu objedine svi bh. proizvođači vina, hrane i usluga.

 

- Ovim projektom želimo uticati na svijest konzumenata da kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda i usluga utiču na razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini kao i poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije i otvaranja novih radnih mjesta - izjavio je Adnan Aliefendić, predsjednik Udruženja BH festival Tuzla.

 

Kaže da ovo nije najveći nego i jedini festival ove vrste u našoj državi na kojem su prisutni samo proizvođači iz Bosne i Hercegovine

 

-Festival je okupio 32 izlagača iz svih krajeva BiH i za nas je to dovoljno. Među njima je 17 vinara dok su ostalo proizvođači suhomesnatih proizvoda i drugih delikatesa - kaže Aliefendić.

 

Festival se održava na prostoru velične 600 kvadratnih metara, a završava danas u večernjim satima.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!