revitalizacija

Emiraćani žele investirati u Srebrenicu: Da postane 'pravi turistički grad'

Biznis Klub05.10.17, 14:55h

Emiraćani žele investirati u Srebrenicu: Da postane 'pravi turistički grad'
Uvjereni su, kaže, da bi od Srebrenice mogli “napraviti” pravi turistički grad, s najviše turista po glavi stanovnika

 

Investitori iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) zainteresirani su za ulaganja u BiH, a konkretni projekti bi mogli da budu u Banji “Guber” u Srebrenici.

 

-Veoma su zainteresirani da revitaliziraju taj banjski kompleks, ukoliko vlasti budu spremne za taj korak. Iskazali su spremnost da ulažu u ovaj prostor te da se razvijaju turistički potencijali i učini više na turističkoj ponudi i posjeti – rekao je potpredsjednik  RS-a Ramiz Salkić, nakon razgovora u Banjoj Luci s potencijalnim investitorima iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE), Kuvajta, Omana i Libanona.

 

Uvjereni su, kaže, da bi od Srebrenice mogli “napraviti” pravi turistički grad, s najviše turista po glavi stanovnika.

 

-Sada je na lokalnoj zajednici i svima onima koji mogu osigurati uvjete da to i urade. Investitorima je jedino važno da nemaju birokratke ili slične prepreke, kada su u pitanju ulaganja – rekao je entitetski potpredsjednik, navodeći da je bilo riječi i o mogućim ulaganjima u Banjoj Luci.

 

Postoji i interesovanje za oblast proizvodnje hrane, a entitetski potpredsjednik se nada da će vlasti u lokalnim zajednicama imati razumijevanje za moguće investicije.

 

-Nadamo se da ćemo u budućnosti otvoriti vrata investiranja – rekao je direktor kompanije Emirates d.o.o. šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi, u čijem je vlasništvu i zabavni park "Sunnyland" u okolini Sarajeva.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!