FOTO/ Saučesnica u pucnjavi uhvaćena

U sobi 64-godišnjeg napadača iz Las Vegasa policija zatekla uznemirujući prizor: Osam vrsta...

Hronika02.10.17, 15:03h

U sobi 64-godišnjeg napadača iz Las Vegasa policija zatekla uznemirujući prizor: Osam vrsta...
Šerif Las Vegasa Joseph Lombardo potvrdio je da je osoba osumnjičena za napad ubijena, ali je dodao da je njegova partnerica Marylou Danley i dalje u bijegu

 

U najsmrtonosnijoj masovnoj pucnjavi u američkoj istoriji, koja se dogodila jutros u Las Vegasu, poginulo je najmanje 50 ljudi, a oko 400 ih je ranjeno- potvrdio je šef policije Joe Lombardo. 

 

Kako javljaju američki mediji, osumnjičeni napadač je 64-godišnji Stephen Paddock iz Mesquitea, država Nevada.

 

stephen-paddock


Više od 50 ljudi je ubijeno i više od 400 povrijeđeno nakon što je napadač otvorio vatru na publiku na koncertu u blizini Mandalay Bay Casina u Las Vegasu.

 

Šerif Las Vegasa Joseph Lombardo potvrdio je da je osoba osumnjičena za napad ubijena, ali jnjegova partnerica Marylou Danley koja je bila u bijegu, u međuvremenu je uhapšena.

 

marylou-danley

 

Policija je u hotelskoj sobi Stephana Paddocka, koji je ubio najmanje 50 osoba, pronašla čak osam različitih vatrenih oružja, prenosi CNN.

 

Policajci koji su ušli u sobu kažu da su zatekli uznemirujući prizor.

 

- Nismo mogli pretpostaviti da se ovo može dogoditi - rekao je jedan od lokalnih šerifa.

 

Paddock (64) je, kako prenose mediji, živio u gradiću Mesquite u Nevadi, naseljenom uglavnom penzionerima i golferima sa oko 20.000 stanovnika. Policiji nije bio poznat od ranije, nije čak imao ni saobraćajnih kazni. U evidenciji postoji samo kao član ribolovačkog i lovačkog društva- javlja Fena.

 

Također, ubica iz Las Vegasa Stephen Paddock se ubio prije ulaska policije u njegovu hotelsku sobu, objavio je šef policije Sheriff Joe Lombardo. On je potvrdio da je više od 50 osoba ubijeno. 

 

- Vjerujemo da je Paddock izvršio samoubistvo prije ulaska policije - rekao je Lombardo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook