OPERACIJA ĆE BITI IZVEDENA U BIH

Prekida se akcija pomoći za Alena Ćirića: Zbog teškog stanja ne smije biti transportovan na kliniku u München

Hronika16.09.17, 10:05h

Prekida se akcija pomoći za Alena Ćirića: Zbog teškog stanja ne smije biti transportovan na kliniku u München
Stručni tim ljekara sa klinike u Münchenu u konsultaciji s našim doktorima donio je zaključak da Alen trenutno u ovakvom stanju ne može i ne smije biti transportovan

 

 

Porodica Alena Ćirića, bivšeg fudbalera FK Željezničara i asistenta na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, uputila je pismo bh. javnosti povodom akcije prikupljanja novčane pomoći za Ćirićevo liječenje i operaciju u inostranstvu.


S obirom da je došlo do promjene i otežavajućih okolnosti, pokrenuta humanitarna akcija se obustavlja. Pismo Alenove supruge Ivane Stamakovski-Ćirić, koje je tim povodom uputila medijima, prenosimo u cjelosti:


Poštovani prijatelji, dragi ljudi dobre volje i velikog srca,


Obavještavamo Vas da za sad prekidamo akciju prikupljanja pomoći za našeg Alena Ćirića. Naime, dobili smo odgovor klinike iz Münchena, gdje je njihov stručni tim u konsultaciji s našim doktorima donio zaključak da Alen trenutno u ovakvom stanju ne može i ne smije biti transportovan.


Dakle, potrebno je uraditi operativni zahvat u BiH, koji će, nadamo se, dovesti Alena u stabilno stanje i mogućnost putovanja te nastavak liječenja.


Na nama ostaje da se nadamo i molimo da će sve ići po planu te da ćemo uz pomoć do sada prikupljenih sredstava moći Alenu obezbijediti potpuni oporavak.


Višak prikupljenih sredstava ćemo donirati na adresu/e na koju to bude najpotrebnije, a o svemu ovome ćete biti detaljno obaviješteni.


Nadamo se i vjerujemo da će sve ići svojim tokom, uz Božiju pomoć i drage ljude poput vas.


I još jednom veliko HVALA u Alenovo ime i ime njegove porodice, uz nadu da će Alen uskoro biti u mogućnosti da vam se lično obrati i zahvali.


S poštovanjem,
Ivana Stamatovski-Ćirić

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook