Jedan grad, jedna borba

Danas pred zgradom KS potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja

Hronika11.09.17, 07:58h

Danas pred zgradom KS potpisivanje protestnog poziva za rješavanje problema vodosnabdijevanja
Pozivamo stanovništvo Sarajeva da dođe na potpisivanje otvorenog protestnog poziva Skupštini KS, navode iz Eko akcije


Potpisivanje protestnog poziva i prijedloga Skupštini Kantona Sarajevo u namjeri da se preduzmu hitne mjere na rješavanje problema vodosnabdijevanja Sarajeva počinje danas u parku pred zgradom Kantona Sarajevo, najavljuju iz Eko akcije.

 

Ističu da svakodnevne redukcije traju već godinama usljed nedovoljnog ulaganja u održavanje i obnovu vodovodne mreže kao i zaštitu postojećih i obezbjeđivanje novih izvorišta. Pri tome, tvrde, redukcije, kao i nesmetana izgradnja u vodozaštitnim zonama, dovode u pitanje i kvalitet vode.

 

Navode da je nebriga kulminirala unazad nekoliko godina kada su davanja iz kantonalnog budžeta za održavanje i rekonstrukciju vodovodne infrastrukture drastično smanjena. 


 - Pozivamo stanovništvo Sarajeva da dođe na potpisivanje otvorenog protestnog poziva Skupštini KS, čime ćemo poslati poruku vlastima da imaju sve instrumente za hitno rješavanje ovog problema i da je krajnje vrijeme da ih iskoriste. Građani će moći potpisati protestni poziv od 10.30 do 12.30 sati, od ponedjeljka do petka - navedeno je u pozivu.

 

Protestnu kampanju organiziraju ''Jedan grad, jedna borba'', Udruženje ''Eko akcija'' i građanska inicijativa ''Borba za život''.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook