Slučaj iz banjalučkog vrtića koji je zabrinuo BiH

Vaspitačica i direktorica zaradile prijavu zbog 30 modrica i odgrizenog dijela uha na tijelu bebe

Hronika31.08.17, 13:33h

Vaspitačica i direktorica zaradile prijavu zbog 30 modrica i odgrizenog dijela uha na tijelu bebe
Prema nezvaničnim informacijama, vaspitačica Jadranka Šušnjar (57) prijavljena je za krivično djelo nepružanje pomoći, a direktorica Centra Jelena Kurtinović (37) za nesavjestan rad u službi

 

Protiv vaspitačice u vrtiću "Tijana" i direktorice Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka policija je juče podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog incidenta u kojem je trinaestomjesečna beba zadobila više od 30 modrica i kojoj je odgrizen dio uha.

 

Prema nezvaničnim informacijama, vaspitačica Jadranka Šušnjar (57) prijavljena je za krivično djelo nepružanje pomoći, a direktorica Centra Jelena Kurtinović (37) za nesavjestan rad u službi.

 

- Lice J. Š. se sumnjiči da je 23. avgusta ove godine, radeći kao vaspitačica u vrtiću, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestruke povrede. Lice J. K. se sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovalo stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću, što je za posljedicu imalo višestruke povrede djeteta koje je povjereno na čuvanje u vrtiću - saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

 

Kurtinović juče nije željela da komentariše ove informacije.

 

- Ne osjećam se dobro, nisam ni na poslu. Šta da komentarišem, već sam rekla toliko toga povodom ovog slučaja. Nemam komentara nikakvih - rekla je Kurtinović.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je nadu da će Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i Okružno javno tužilaštvo objektivno procjenjivati odgovornost svih u ovom slučaju.

 

- Centar vodi dva postupka u vezi sa ovim slučajem. Jedan je disciplinski, u vezi sa samim vaspitačem, a drugi je stručni, a to je procjena opštih okolnosti i mogućnosti poboljšanja određenih procedura, mjera i okolnosti u Centru - rekao je Radojičić.

 

Otac povrijeđene djevojčice Miroslav Saradžić (34) kazao je da su još u šoku i teško uspijevaju da se vrate normalnom životu, jer svakodnevno na svom djetetu gledaju modrice koje sporo prolaze.

 

- Trudimo se da djetetu pružimo sve što je potrebno, da bude ponovo vesela djevojčica, kakva je bila prije ovog incidenta. Uho joj još nije zaraslo. Nadam se da će sve biti dobro i želim samo da nadležne institucije obave svoj posao kako treba. Ovaj slučaj se nikada nikome više ne smije ponoviti, a odgovorni moraju biti kažnjeni - rekao je Saradžić.

 

Incident u banjalučkom vrtiću "Tijana" dogodio se 23. avgusta, a trinaestomjesečna beba je u svega sat i po zadobila više od 30 modrica. Odgrizen joj je i dio uha. Sumnja je tada pala na dva dječaka, uzrasta dvije i po godine. Nakon incidenta predškolska ustanova je pokrenula internu istragu, a vaspitačica koja se brinula o mališanima kada se incident dogodio suspendovana je s posla.

 

Vještačenje

 

Otac povrijeđene djevojčice Miroslav Saradžić ističe da ga zabrinjava to što niko od nadležnih nije tražio vještačenje, da bi se utvrdilo ko je izgrizao njegovu kćerku.

 

- Da li je to bio jedan dječak, dvojica ili više djece, ne znam. Zašto nisu uzimali ugrize djece da se vidi jesu li to ta djeca? Ne znam u šta da vjerujem. Razmišljam da sam tražim vještačenje - rekao je Saradžić.

 

(glassrpske.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook