ni ceca ni brena

Ova pjevačica ima najskuplju kuću na estradi: Evo čega se odrekla da bi je kupila!

Showbizz13.08.17, 18:37h

 Ova pjevačica ima najskuplju kuću na estradi: Evo čega se odrekla da bi je kupila!
Njena kolekcija vremenom je postala jedna od najrespektabilnijih na Balkanu

 

Godinama se piše o najluksuznijim vilama estradnih zvijezda, međutim malo je poznato da najvrijedniju kuću, zapravo, poseduje Vera Matović. Ona je za svoj životni prostor na Dedinju, vrijedan čak tri miliona eura, pazarila zahvaljujući - umjetničkim slikama! Naime, poznato je da je folk zvijezda decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara dvadesetog vijeka.

 

Vera je sa ovom kupovinom počela još u doba Jugoslavije, kada cijene slika nisu bile toliko visoke, a ona je dobro zarađivala, što od prodaje tadašnjih ploča i kaseta, što od brojnih nastupa, pa je, za razliku od kolega opsednutih nekretninama, zaključila da je najbolje ulagati u slike.

 

vera-matovic

 

Njena kolekcija vremenom je postala jedna od najrespektabilnijih na Balkanu, međutim, kako se Veri i njenom suprugu Raci približila osma decenija života, oni su rješili da se odreknu svog blaga kako bi se skućili u vili svojih snova.

 

- Vera je oduvijek voljlea slike, opčinjavale su je odmalena, zato je jedva dočekala da počne dobro da zarađuje, pa da može da ih kupuje. Uvijek je bila dobro informisana i savjetovala se sa stručnjacima, tako da je njena zbirka bila pravi biser i svake godine joj je cijena samo rasla, ali do prije nekoliko godina ona nije ni pomišljala na prodaju. Iako i dalje nastupa, i Veru su sustigle godine, a oduvijek je maštala o vili kao iz bajke.

 

Daleko od toga da ranije nije živjela u lijepim prostorima, ali ova vila, koja ima starinski šmek, stvarno je nešto posebno. Pritom, lokacija je fantastična, nalazi se u blizini Kuće cvijeća. Vila je baš po Verinom ukusu, rustična. Za nju je trebalo odvojiti mnogo novca, tako da je jedino rješenje bilo prodaja zbirke slika.

 

A postoji još jedan razlog: prije nekoliko godina opljačkana je njena kuća na Zlatiboru, pa iako tu nije držala slike, shvatila je da joj u ovim godinama ne treba takav stres. A lopovi kuću sa Dedinja ne mogu da odnesu - zaključio je  sagovornik, Ona, inače, nikada nije voljela da govori o svojoj bogatoj zbirci, samo je jednom prilikom izjavila:

 

- Ne volim da pričam o slikama koje posjedujem jer ih ne kupujem da bih govorila o tome, već za svoju dušu. Ne smatram da je istina da imam milione u slikama, ali neću to da demantujem. Ima tu nečeg vrijednog, mada ne baš toliko-rekla je Vera.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


DEPO
KOMENTARI