BEZ SLAVLJA U ZENICI

Zmajevi dobro počeli, ali završili s porazom: Švedska zakomplikovala situaciju u grupi

Sport12.08.17, 21:59h

Zmajevi dobro počeli, ali završili s porazom: Švedska zakomplikovala situaciju u grupi
Musa sa 12 poena bio je najraspoloženiji u našem timu, Tomić je dodao 11, a Vrabac deset ubačaja. Na drugoj strani najefikasniji su bili Massamba sa 20 i Eriksson sa 15 poena, dok je Spires postigao 14

 

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Zenici od Švedske rezultatom 72:88, u četvrtom kolu pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini.


Iako su Zmajevi dobro otvorli meč i vodili su tokom cijele prve četvrtine, u posljednjoj minuti je uslijedio pad u našoj igri što su Švedi znali iskoristiti i nakon deset minuta igre bilo je 23:23.


Nažalost, u lošem ritmu smo nastavili i u drugom periodu, pa je Švedska na poluvrijeme otišla vodstvom 36:44. Treći period također je bio u znaku gostiju koji su u nekoliko navrata imali i dvocifenu prednost, ali nakon 30 minuta igre bilo je 55:64. Bh. košarkaši su osim prve četvrtine, ostatak meča bili u kontra ritmu i nisu imali nikakvu šansu za povratak u utakmicu, a raspoloženi gosti su do kraja samo povećali prednost za kranjih 72:88.


Musa sa 12 poena bio je najraspoloženiji u našem timu, Tomić je dodao 11, a Vrabac deset ubačaja. Na drugoj strani najefikasniji su bili Massamba sa 20 i Eriksson sa 15 poena, dok je Spires postigao 14.

 

(scsport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook