FOTO&VIDEO/ Borio se s ovisnostima o drogi i alkoholu te s depresijom

Pjevač Linkin Parka ubio se dva dana nakon bolesne šale: Posljednje objave na Twitteru slamaju srca fanova širom svijeta

Showbizz22.07.17, 09:42h

Pjevač Linkin Parka ubio se dva dana nakon bolesne šale: Posljednje objave na Twitteru slamaju srca fanova širom svijeta
Fanovi i kolege opraštaju se od neponovljivog Chestera i još ne mogu prihvatiti da je odustao od borbe i da ga je depresija na kraju dotukla

 

Svega nekoliko dana nakon što je na internetu osvanula lažna vijest da se ubio, frontmen Linkin Parka, Chester Bennington (41) zaista si je oduzeo život u svom domu u Palos Verdesu nedaleko Los Angelesa.

 

Sljedeće sedmice trebao je s bendom krenuti na turneju, a nekoliko sati prije vijesti o njegovoj smrti bend je objavio novi spot. The Independent piše da se muzičar ranije borio s ovisnostima o drogi i alkoholu te s depresijom.

 

 

Nekoliko dana prije njegove smrti satirični portal MediaMass objavio je članak "Chester Bennington umro je 2017: Frontmena Linkin Parka ubila je lažna vijest na internetu", a potakla ga je Facebook stranica "R.I.P. Chester Bennington" koja je prikupila milion lajkova. Dok su jedni izražavali žaljenje zbog smrti omiljenog muzičara, drugima je bilo sumnjivo to što te vijesti nema na velikim portalima.

 

Ubrzo je Media Mass napisao da se vijest o smrti Chestera Benningtona proširila cijelim svijetom, no da je ona samo laž.

 

"Srećom, frontman Linkin Parka je živ i zdrav", napisali su.

 

Nekoliko sati kasnije ponovno su objavili vijesti o smrti frontmena Linkin Parka, no ovog je puta bila istinita.

 

Inače, pjesme Linkin Parka danas se masovno slušaju i dijele na društvenim mrežama, a njihov posljednji spot "Talking to Myself" u manje od 24 sata pregledan je više od 11 miliona puta.

 

Fanovi i kolege opraštaju se od neponovljivog Chestera i još ne mogu prihvatiti da je odustao od borbe i da ga je depresija na kraju dotukla.

 

Slavni pjevač bio je aktivan na društvenim mrežama sve do 15. jula, a njegove posljednje objave slamaju srca njegove porodice, prijatelja i fanova.

 

"Moji ljudi i ja", kratko je napisao pored fotografije na kojoj pjeva pred masom obožavatelja.

 

chester-bennington

 

Među posljednjim objavama na Twitteru našla se i fotografija koju je podijelio, a na kojoj pozira s bivšim članom Linkin Parka Mikeom Shinodom i dvojicom repera.

 

"Jedva čekam vidjeti kako će ovo završiti", napisao je Watsky, jedan od repera, a Chester se složio s njim.

 

Nekoliko dana prije smrti, Chester je podijelio i fotku svoje supruge i kćeri, na kojoj su mu poručile da stalno misle na njega.

 

talinda-bennington

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook