ako želite da vas poštuju

Koristite ove riječi u razgovoru i zvučat ćete pametnije

Lifestyle19.07.17, 18:49h

Koristite ove riječi u razgovoru i zvučat ćete pametnije
Onda se poslužite jednostavnim trikom i počnite u svakodnevnom govoru koristiti idućih sedam riječi zbog kojih ćete zvučati pametnije i ozbiljnije

 


Želite da vas ljudi shvaćaju ozbiljnije i više vas poštuju?

 

Onda se poslužite jednostavnim trikom i počnite u svakodnevnom govoru koristiti idućih sedam riječi zbog kojih ćete zvučati pametnije i ozbiljnije.

 

1. Rezignirano

 

Osjećam se rezignirano ili Rezignirana sam prema tome, znači da vam je svejedno, da ste od nečega odustali, da ste ravnodušni, da ste nekoga potpuno preboljeli ili da prema nekome/nečemu nemate nikakve osjećaje. Imenica rezignacija (iz latinskog re-signare, spustiti koplje i barjak na borbenom polju, predaja, povući svoj potpis) označava ljudski stav ili raspoloženje predaje iz osjećaja beznađa, piše Zadovoljna.hr.

 

2. Polemičan (polemika)

 

Ovo je stvarno bio polemičan razgovor, reći ćete kada ste vodili ili ste čuli da netko vodi razgovor u kojem se iznose snažna mišljenja, stavovi i uvjerenja (često suprotstavljena, odnosno oprečna), u kojem se puno raspravlja i u kojem se jedna osoba bori protiv mišljenja druge osobe. Polemika može biti usmena i pismena, a njezine karakteristike često su oštre i direktne izjave, pretjerivanje, ironije i sarkazmi.

 

3. Anomalija

 

To je velika anomalija, reći ćete za neku nepravilnost, za nešto što odstupa od standarda, pravila, očekivanja, norme. Riječ anomalija u razgovoru možete govoriti puno češće nego što mislite jer – zar naša svakodnevica nije puna nepravilnosti odnosno anomalija?

 

4. Ezoteričan

 

Ezoterija me nervira, pjeva Hladno pivo u svojoj pjesmi "Ezoterija", ali nemojte da i vas nervira, već pridjev nastao iz ove imenice hrabro koristite u svakodnevnom govoru. Pridjev ezoteričan koristite kada s nekime raspravljate o temi koja je razumljiva uskom krugu ljudi. Ezoteričan znači unutarnji, tajni, nerazumljiv za svakoga, učen, stručan. Pročitajte i koja su 3 najpametnija znaka u horoskopu.

 

5. Preteča

 

Imenica preteča označava nešto što je bilo prije nečega. Na primjer, možete reći Tamjan je preteča parfemima jer su se žene, prije nego što je nastao parfem kakav poznajemo danas, mirisale koristeći tamjan. 

 

6. Litanija

 

Morala sam slušati cijelu njegovu litaniju, reći ćete kada vam netko drži prodike, odnosno kada vam netko konstantno govori kako da živite svoj život. Litanija je sinonim za dugo i dosadno ponavljanje odnosno gnjavljenje.

 

7. Liminalno

 

Vrijeme u kojem ne znate što učiniti, kada nemate jasnu ideju što trebate napraviti, naziva se liminalnim vremenom. Trebam li promijeniti posao ili ostati na starom?, Trebamo li se vjenčati ili razići?, Trebam li se preseliti ili ostati ovdje?, kod svih tih rečenica možete reći da ste u liminalnom vremenu.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook