apokalipsa u dalmaciji

Širi se požar prema Splitu: Stanovnici bježe iz kuća, vatrogasci iscrpljeni, pomažu kanaderi i vojska

Hronika17.07.17, 20:29h

Širi se požar prema Splitu: Stanovnici bježe iz kuća, vatrogasci iscrpljeni, pomažu kanaderi i vojska
Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika

 

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita, a kako se približava kraj dana, vatra se približava i splitskom odlagalištu otpada Karepovcu, do kojeg je udaljena samo kilometar, doznaje se večeras od splitskih vatrogasaca.

 

Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika.

 

Vatrogasci požar gase od četrdesetak minuta nakon ponoći, kada je buknuo u Tugarama, a potpomognut vjetrom proširio se na Srinjine, zatim tijekom jutra na Sitno Gornje i Donje te popodne na Žrnovnicu, Jesenice i Podstranu.

 

Podzemna raketna baza u Žrnovnici stalno se natapa vodom. Rakete su na dubini od 70 metara.

 

U izjavi ispred baze ministar obrane RH Damir Krističević je rekao da je situacija pod kontrolom.

 

U prvim večernjim satima vatra je došla nadomak Splita, do Karepovca, a zbog goleme količine dima, zatvorena je i cesta Solin-Klis.

 

Stanovnici ugroženenih mjesta automobilima s najpotrebnijim stvarima bježe iz kuća, pa je na prilaznim cestama prema Splitu poprilična gužva.

 

Gusti crni dim nadvio se i iznad Splita.

 

Kompletan fotoizvještaj pogledajte u prilogu na stranici Jutarnji.hr OVDJE

 

 

(FENA/mr)


DEPO
KOMENTARI