Suočiti se s prošlošću

Srđan Puhalo: Tijelo dječaka u četiri grobnice, baš smo se potrudili!

Hronika10.07.17, 20:29h

Srđan Puhalo: Tijelo dječaka u četiri grobnice, baš smo se potrudili!
Dan uoči obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici Puhalo je još jednom prozvao javnost u Republici Srpskoj da se suoči s prošlošću

 

Banjalučki sociolog i analitičar Srđan Puhalo svakodnevno svojim statusima na društvenim mrežama izaziva ogromnu pažnju.

 

Dan uoči obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici Puhalo je još jednom prozvao javnost u Republici Srpskoj  da se suoči s prošlošću.

 

- Dobro jutro Republika Srpska, ostaci 14-godišnjeg dječaka Senada Beganovića pronađeni su u 4 masovne grobnice, baš smo se potrudili – napisao je Puhalo na svom Twitter profilu.

 

srdjan-puhalo-status-twitter

 

Posebnu pažnju Puhalo je privukao statusima o masovnoj grobnici Tomašica.

 

Puhalo je objavio sliku kako kopa rupu želeći na taj način pokazati da masovne grobnice nije mogao iskopati jedan pojedinac, već da je u taj proces morao biti uključen kompletan sistem od vlasti, vojske, policije, civilne zaštite...

 

- Cijeli dan kopam ovu rupu, braćo Srbi ne može se bez pomoći vlasti, vojske i policije napraviti Tomašica masovna grobnica u kojoj su nađena tijela 388 Bošnjaka!!! – poručio je tada Puhalo. 
 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook