Generalni sekretar SDA u pritvoru od 17. februara

Zakazana odbrana doktorske disertacije Amira Zukića na Pravnom fakultetu u Sarajevu

Hronika04.07.17, 09:55h

Zakazana odbrana doktorske disertacije Amira Zukića na Pravnom fakultetu u Sarajevu
Zukić je u toku sudskog procesa zbog nezakonitog zapošljavanja u javna preduzeća, a uhapšen je 17. februara 2017. godine od kada se nalazi u pritvoru

 

Na Pravnom fakultetu u Sarajevu zakazana je odbrana doktorske disertacije Amira Zukića, generalnog sekretara SDA i zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uhapšen u akciji Bosna početkom godine, javlja agencija Patria.

 

Odbrana doktorske disertacije „Način formiranja gornjih domova zakonodavnih tijela s posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu“ trebala bi biti održana 6. jula 2017. godine.

 

amir-zukic-odbrana-doktorata

 

Zukićev advokat Ahmed Žilić rekao je u telefonskom razgovoru za agenciju Patria da će odbrana Zukićeve doktorske disertacije ipak biti odgođena.

 

Podsjećamo, Zukić je u toku sudskog procesa zbog nezakonitog zapošljavanja u javna preduzeća, a uhapšen je 17. februara 2017. godine od kada se nalazi u pritvoru. Zukić je uhapšen u okviru akcije Bosna, a optužnicom se tereti još sedam osoba među kojima su i dva potpredsjednika SDA Asim Sarajlić i Mirsad Kukić, te član IO SDA Centar Esed Džananović koji je bio direktor Elektrodistribucije Sarajevo. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook