FOTO/ 'Zašto su to nosili na sebi?'

Objavljene prve fotografije: Londonska policija prvi put se susreće s ovom metodom terorista, svi su zbunjeni

Hronika12.06.17, 12:24h

Objavljene prve fotografije: Londonska policija prvi put se susreće s ovom metodom terorista, svi su zbunjeni
Istražitelji još nisu sigurni zašto su napadači nosili ove remene, no za sada pretpostavljaju da su ih vidjeli kao način da se zaštite od policijskog metka. Moguće je da su mislili da policija neće pucati u njih ako pomisli da su oblijepljeni eksplozivom

 

Policija je objavila prve fotografije lažnih remena za samoubistvo koji su nosili napadači koji su se prošle sedmice zaletjeli velikom brzinom kombijem u pješake na London Bridgeu. Osam ljudi je ubijeno i deseci su povrijeđeni u napadu, a trojicu napadača ubila je policija.

 

Tokom istrage se pokazalo da su napadači iz nekog razloga na sebi imali lažne remene za samoubistvo, koji su izgledali kao oni koje nose bombaši samoubice.

 

bombas-samoubica-remen

 

No, radilo se o flašama s vodom koje su bile oblijepljene sivom trakom. Istražitelji još nisu sigurni zašto su napadači nosili ove remene, no za sada pretpostavljaju da su ih vidjeli kao način da se zaštite od policijskog metka. 

 

Moguće je da su mislili da policija neće pucati u njih ako pomisli da su oblijepljeni eksplozivom. Napominju i da se londonska policija prvi put susreće s ovom metodom terorista, tako da još ne žele donositi zaključke o razlozima nošenja lažnih remena.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook