nakon nemilih sinoćnjih događaja

Izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke, Gillijev potez bit će analiziran

Hronika10.06.17, 20:45h

Izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke, Gillijev potez bit će analiziran
- NSBiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Gillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim - saopćeno je iz Saveza

 

Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je zvanično izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča selekcija BiH i Grčke u Zenici, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač.

 

- NSBiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Gillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim - saopćeno je iz Saveza.

 

No, ističu da je incident samo krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice.

 

- Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću  je slomljena jagodična kost i noćas je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića - ističe se u saopćenju.

 

Dodaje se da je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj navijačima bh. reprezentacije, što je bio samo nastavak priče, kako se navodi, koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada su navijači bh. reprezentacije doživjeli niz neugodnosti na tribinama i igrači na terenu. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook