PRED PUBLIKOM 9. I 10 JUNA/ ULAZ BESPLATAN

Na sceni SARTR-a sarajevska premijera plesnog performansa 'touch of MADNESS'

Kultura06.06.17, 09:43h

Na sceni SARTR-a sarajevska premijera plesnog performansa 'touch of MADNESS'
Autori plesnog performansa su Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn, muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica

 

U petak i subotu, 9. i 10. juna, sa početkom u 21:30 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, premijerno pred sarajevskom publikom, izvodi se plesni performans „touch of MADNESS“. Ulaz na performans je slobodan.

 

Autori plesnog performansa su Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn, muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica.

 

touch-of-madness-2


Bazirano na njihovim vlastitim životnim iskustvima, oni kreiraju slike i situacije iz današnjeg svijeta i vremena u plesnom performansu “touch of MADNESS”. Katharina i Nemanja dijele, suprostavljaju i preispituju tradiciju i kulturu iz kojih dolaze, provociraju stavove i uvjerenja jedno kod drugog u kontekstu trenutnih političkih i socijalnih situacija u njihovim zemljama.


Predstava “touch of MADNESS”  je kreirana od januara do marta 2017. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a od marta do juna 2017. će biti igrana u ovim zemljama.

 

touch-of-madness-3


Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn
Koncept / Režija / Koreografija / Izvođenje: Nemanja Mutić
Muzika: Jan Günther i Jan Novosel
Dizajn svjetla: Sanja Gergorić
Fotografija: Emilien Leonhardt

 

touch-of-madness-4


Predstava je realizovana uz podršku:
Goethe Institute Belgrade, Goethe Institute Zagreb, Goethe Institute Sarajevo, Heinrich-Böll-Stiftung Sarajevo, Station – Service for Contemporary Dance Belgrade, Nomad Dance Academy, Life Long Burning – DANCE Works! Co-Production (supported by the Culture Programme 2007-2013 of the European Union)  Tala Dance Centre Zagreb and European Cultural Foundation


Posebne zahvale za: DOCK 11 Berlin, Sarajevski Ratni Teatar Sartr, Dom Omladine Beograd, Narodna Biblioteka Bosanska Kostajnica.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook