FOTO/ Nagrade otišle u Nikšić, Goražde i Zagreb

Luda zabava uz Minju Subotu i 'Lino fest 2017': Pogledajte kako je bilo u prepunom Domu mladih u Sarajevu

Zabava28.05.17, 11:19h

Luda zabava uz Minju Subotu i 'Lino fest 2017': Pogledajte kako je bilo u prepunom Domu mladih u Sarajevu
Prva nagrada otišla je u ruke Luke Bajovića iz Nikšića, koji je sa svojom pjesmom „Sve što ona poželi“ pobrao sve simpatije publike, ali i ostalih natjecatelja. Druga nagrada pripala je Adeli Obući iz Goražda, a trećeplasirane su bile Dina i Paola Španić iz Zagreba

 

U prepunom Domu mladih u Sarajevu, održan je 15. po redu festival dječje pjesme „Lino fest 2017“. Ova godina je bila rezervirana za učenje o sportu i aktivnom načinu života. Organizatori festivala su, uz potporu generalnog pokrovitelja Podravke, kroz festivalsku temu „Djeca i sport“ ukazali na značaj bavljenja sportom koji jednako uspješno razvija ne samo tijelo već i duh. 


Prisutni su mogli čuti zanimljivosti o poznatim sportašima i njihovim karijerama, naučiti nešto novo i zanimljivo o nogometu, košarci, rukometu, tenisu, ali i družiti se i uživati s Minjom Subotom, posebnim gostom ovogodišnjeg festivala. Kroz različite individualne i grupne sportske aktivnosti, djeca imaju priliku učiti o sebi, stjecati samostalnost, radne navike, ali isto tako sklapati prijateljstva. 


Kao i svake godine, organizatori, na čelu sa direktorom Željkom Gudeljom, su se potrudili da cjelokupan scenarij festivala bude prilagođen djeci. 


- Lino fest se još jednom pokazao kao ozbiljan međunarodni festival dječje pjesme koji će u budućnosti, nadamo se, okupiti još više mališana koji dijele zajedničku ljubav prema glazbi. Petnaest je godina od kada smo uz ovu manifestaciju u kojoj jednako uživaju djeca, ali mi odrasli jer ona počiva na temeljima tradicionalne suradnje i naše korporativne strategije društvene odgovornosti koja je usmjerena na dobrobit djeteta i potporu razvoja njihovih talenata, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.


Dobrota, nenasilje, upornost, tolerancija, marljivost i prijateljstvo su i ove godine bile univerzalne poruke festivala za sve posjetitelje i natjecatelje, a kojih je ove godine bilo 16, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regije. 


Prva nagrada otišla je u ruke Luke Bajovića iz Nikšića, koji je sa svojom pjesmom „Sve što ona poželi“ pobrao sve simpatije publike, ali i ostalih natjecatelja. 


Druga nagrada pripala je Adeli Obući iz Goražda, a trećeplasirane su bile Dina i Paola Španić iz Zagreba, koje nisu krile zadovoljstvo prilikom proglašenja jer, kako kažu, tu su došle da se druže, uče i steknu nova iskustva i prijatelje, a nagrada je došla sasvim neočekivano i nije bitno da li je prvo, drugo ili treće mjesto, važno je sudjelovati. 


Za najbolji scenski dojam nagrađena je Vokalno – plesna skupina „B – STARS“ iz Mostara a nagradu za najbolju interpretaciju dobio je Luka Galić za pjesmu „Rastem da volim“.


Tijekom ovogodišnjeg Lino festa dodijeljena su posebna Priznanja za doprinos afirmaciji stvaralaštva u oblasti dječije umjetnosti. Ovo priznanje dobili su TV voditelj, autor i interpretator dječijih pjesama – Minja Subota i pjesnik za djecu i organizator festivala dječje umjetnosti – Fahrudin Kučuk.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook