U stravični zločin uvukla i djevojčicu

Majka iz Pule ubila 3-godišnjaka: Samo sam se htjela riješiti dječaka!

Hronika26.05.17, 09:06h

Majka iz Pule ubila 3-godišnjaka: Samo sam se htjela riješiti dječaka!
Neslužbeno se doznaje i da je porodica Chiare Rojnić prije 7 godina zatražila psihijatrijsku pomoć za nju, no kako je ona liječenje odbila te pobjegla u BiH

 

Slučaj ubistva trogodišnjeg dječaka Denisa Pašića, čije je tijelo pronađeno prekjučer u uvali Mandrač u Puli, potresao je Hrvatsku. Tijelo je prvotno pronađeno u sumnjivim okolnostima.

 

Naime, nakon što je 32-godišnja majka djeteta Chiara Rojnić prvo prijavila nestanak dječaka u utorak navečer, upravo ona odvela je policiju do tijela u jutarnjim satima u srijedu.

 

Ubrzo je postalo jasno kako se obistinjuje najcrniji scenarij - policija je nakon kriminalističkog istraživanja jučer objavila kako Chiaru Rojnić i jednu 14-godišnjakinju sumnjiči se za teško ubistvo mališana.

 

Rojnić i djevojčica dijete su navodno ubile u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli.

 

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičena maloljetnica štićenica Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, iz kojeg je pobjegla i za kojom je bila raspisana policijska tjeralica, a zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela sumnjiči se 29-godišnjak iz Medulina, navodno ljubavnik majke ubijenog dječaka.

 

29-godišnjaka se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, ali to nije prijavio, nego je s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta. 

 

Jučer je u zgradu pulskog suda oko 19.45 sati privedena osumnjičena maloljetnica, i to u civilnom automobilu. Medije je zatekla krhka konstitucija maloljetne osumnjičenice za ubistvo, s obzirom na to da se radi o djevojčici krhke građe.

 

Neslužbeno se doznaje i da je porodica Chiare Rojnić prije 7 godina zatražila psihijatrijsku pomoć za nju, no kako je ona liječenje odbila te pobjegla u BiH. U Centru za socijalnu skrb tvrde da nisu imali ikakvih saznanja o problemima u toj porodici.

 

Navodno je 32-godišnjakinja bila u Centru, ali samo zbog pitanja skrbništva nad sinom nakon razvoda braka. Skrbništvo je i dobila. 

 

Prema neslužbenim informacijama, majka i maloljetnica policiji su priznale zločin, a 32-godišnja majka prilikom ispitivanja je navodno izjavila da se "samo htjela riješiti dječaka".

 

Obdukcija je navodno jučer pokazala kako je uzrok smrti trogodišnjaka - gušenje.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook