Uspjeh bh. komapnije

Bosanski Swity sokovi na policama njemačkih tržnih lanaca

Biznis Klub15.05.17, 14:53h

Bosanski Swity sokovi na policama njemačkih tržnih lanaca
Swity je prošle godine otkupio oko 4.000 tona voća i povrća, a nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS Group je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brandova i investirala u ponovno pokretanje proizvodnje

 

Tvornica za preradu voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca izvezla je na njemačko tržište prve količine sokova pod vlastitim brandom Swity, prilagođene zahtjevima tog tržišta.

 

Direktor kompanije Swity d.o.o. Haris Salihbašić izjavio je da je uz taj veoma značajan ulazak na njemačko tržište, došla i prva narudžba iz slovenskog Mercatora za marmelade iz tzv. Horeca programa.

 

swity-proizvodi-2

 

- Džemovi i extra džemovi pod brandom Fruby uskoro stižu na tržište Mađarske, a vodimo pregovore i sa potencijalnim kupcem sokova za tržište UAE i šire regije Perzijskog zaljeva - dodao je Salihbašić.

 

Swity je prošle godine otkupio oko 4.000 tona voća i povrća, a nakon zaustavljanja rada pogona, krajem prošle godine AS Group je preuzela distribuciju svih Vegafruitovih brandova i investirala u ponovno pokretanje proizvodnje, saopćeno je iz kompanije Swity d.o.o.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


DEPO
KOMENTARI