Knjiga će obilovati insajderskim detaljima

Bill Clinton piše triler o Bijeloj kući 'Predsjednik je nestao'

Hronika09.05.17, 08:29h

Bill Clinton piše triler o Bijeloj kući 'Predsjednik je nestao'
Clinton je dosad napisao nekoliko knjiga, a najprodavaniji su memoari "Moj život" iz 2004. godine

 

Bivši američki predsjednik Bill Clinton piše svoj prvi triler čija je radnja smještena iza kulisa Bijele kuće, objavili su u ponedjeljak njegovi izdavači.

 

On sarađuje s američkim autorom bestselera Jamesom Pattersonom na knjizi "Predsjednik je nestao" (President is Missing) koju će izdavačka kuća Alfred A. Knopf and Little, Brown and Company objaviti u junu 2018. godine.

 

Knjiga će, kako se navodi, ponuditi čitaocima jedinstvenu kombinaciju intriga, neizvjesnosti i radnji iza kulisa globalne drame s najviših nivoa vlasti.
        
 

Ona će sadržati insajderske detalje koje samo predsjednik može da zna, naveli su izdavači, prenosi agencija AFP.

 

- Rad na knjizi o predsjedniku koristeći ono što znam o poslu, životu u Bijeloj kući i načinu na koji Washington funkcioniše, bio je veoma zabavan -  rekao je Clinton dodavši da je saradnja s koautorom sjajna.

 

Petterson, koji je autor dva bestselera tiraža više od 350 miliona knjiga, kaže da je saradnja s Billom Clintonom "vrhunac" njegove karijere.

 

Clinton je dosad napisao nekoliko knjiga, a najprodavaniji su memoari "Moj život" iz 2004. godine.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!