Sarajevska crna hronika

Tinejdžer teško povrijeđen na parkingu 'Penny plusa', uz prijetnju nožem opljačkana kladionica

Hronika07.05.17, 13:42h

Tinejdžer teško povrijeđen na parkingu 'Penny plusa', uz prijetnju nožem opljačkana kladionica
Dijete rođeno 2000. godine u subotu na parkingu TC ''Penny plus'', u ulici Munira Gavrankapetanovića, općina Ilidža, zadobilo je teške tjelesne povrede kada ga je udarilo vozilo ''vw cady''

 

Nepoznata osoba u subotu oko 15 sati opljačkala je sportsku kladionicu ''Sport plus'', u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo. Uz prijetnju nožem oteta je određena suma novca.

 

Policija radi na rasvjetljavanju krivičnog djela, a o pljački je informirano Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

 

Uhapšen L.K. zbog upotrebe vatrenog oružja

 

Policija je u subotu uhapsila L.K. (1993.) iz Sarajeva zbog sumnje da je četiri dana ranije pucao iz vatrenog oružja u ulici Mustaj-pašin mejdan, općina Stari Grad Sarajevo.

 

Uhapšeni je predat u odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a o slučaju je obaviješteno kantonalno tužilaštvo.

 

Povrijeđeno dijete

 

Dijete rođeno 2000. godine u subotu na parkingu TC ''Penny plus'', u ulici Munira Gavrankapetanovića, općina Ilidža, zadobilo je teške tjelesne povrede kada ga je udarilo vozilo ''vw cady''.

 

Vozilom je upravljao S.Š. (1993.) iz Sarajeva.

 

Djetetu je pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje je zadržano na liječenju.

 

Stanje u saobraćaju

 

Policijski službenici u subotu su uručili 389 prakršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 25 vozača. Iz saobraćaja je zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 14 vozača.

 

Isključena je i jedna osoba bez položenog vozačkog ispita i pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook