U SLUČAJU POŽARA, NASTAO BI HAOS

Šta će biti s koncertom Ace Lukasa: Direktor Midhat Hubijar uništio Zetru, zabranjeni svi javni skupovi u dvorani!

Hronika30.04.17, 17:46h

Šta će biti s koncertom Ace Lukasa: Direktor Midhat Hubijar uništio Zetru, zabranjeni svi javni skupovi u dvorani!
Sudbina olimpijske dvorane u Sarajevu može stati u jednu rečenicu: U ratu je razorili, nakon rata je Juan Antonio Samaranch i Barselona obnovili, a nesposobna vlast u Kantonu Sarajevo i uprava Zetre na čelu sa direktorom Midhatom Hubijarom definitivno je - uništili!

 

MUP KS donijeo je odluku da se u dvorani Zetra zabrane svi javni skupovi dok se ne otklone brojni problemi na protupožarnom sistemu. 


Ovu informaciju objavio je današnji Dnevni avaz, a potvrđena je od strane resornog ministra Vedrana Mulabdića nakon nedavno održanog sastanka sa ministrom privrede u Kantonu Sarajevo Muharemom Šabićem, inspektorom za zaštitu požara MUP-a KS i direktorom ZOI-ja 84 Midhatom Hubijarom (SDA)


Ministar Mulabdić je izjavio da su inspektori prije nekoliko dana na licu mjesta uvidjeli katastrofalno stanje protupožarnog sistema, zbog čega je i donesena pomenuta odluka.


- Nismo naložili zatvaranje dvorane, ali jesmo donijeli rješenje o zabrani održavanja manifestacija koje podrazumijevajku veći broj ljudi, jer bi u slučaju požara nastao haos, pojasnio je Mulabdić.


Avaz navodi i da su problemi na protupožarnom sistemu uočeni još krajem prošle godine, nakon čega je nadležnima u ZOI 84 naloženo da se oni hitno otklone, no i nakon više mjeseci po tom pitanju ništa nije urađeno. 

 

Inače, stanje u ovome centru je katastrofalno i u svim drugim tehničkim elementima koji su neopodni za njegovo održavanje i normalan rad, a za upravu se vežu i mutni poslovi sa organizatorima sve rjeđih velikih muzičko-zabavnih i sportskih događaja.

 

U vlastitoj nemoći, nesposobni direktor Mihdat Hubijar je nedavno javno ponudio da se ova olimpijska dvorana proda ili da je preuzme neko drugi za održavanje. Ako bi se ova suluda ideja prihvatila, onda bi Sarajevo bilo jedini grad u svijetu koji bi izgubio svoju olimpijsku dvoranu kao simbol tog istog grada i prošlosti na koju su svi ponosni.


Prema posljednjim informacijama, u Zetri će do daljnjeg raditi kuglana, teretana, održavat će se treninzi, a zabrana se za sada odnosi samo na dvoranu. Šta će biti sa zakazanim koncertnim dešavanjima u Zetru, još nije poznato.   


Ukratko, sudbina olimpijske dvorane u Sarajevu može stati u jednu rečenicu: U ratu je razorili, nakon rata je Juan Antonio Samaranch i Barselona obnovili, a nesposobna vlast u Kantonu Sarajevo i uprava Zetre na čelu sa direktorom Midhatom Hubijarom definitivno je - uništili!  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

********************

Gledaj bonus video na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook