Okončana drama

Poslije intervencije specijalaca deblokiran GP Bijača, deset osoba privedeno

Hronika25.04.17, 19:07h

Poslije intervencije specijalaca deblokiran GP Bijača, deset osoba privedeno
Pripadnici policije danas su s deset vozila sa specijalcima krenuli u deblokadu saobraćaja na graničnom prijelazu Bijača

 

Nakon višesatne blokade i protesta članova Udruženja "Zaboravljeni branitelji", odblokiran je i GP Bijača. Policija je prekinula i ovaj protest, a Drago Grbavac iz Udruženja "Zaboravljeni branitelji" priveden je radi uzimanja izjave.

 

On je odveden u jedno policijsko vozilo, ali bez lisica na rukama.

 

Drago Grbavac, iz Udruženja "Zaboravljeni branitelji", potvrdio je za Avaz.ba da ga je policija s još desetak njegovih kolega privela u prostorije PU Ljubuški radi uzimanja izjava. Također je potvrdio da je policija prekinula njihovu blokadu graničnog prijelaza.

 

- Ovo je za mene veliki šok i stres jer ja nikad u policiji nisam bio, osim kad sam išao po neke dokumente. Vidjet ćemo za dalje šta će biti, ali poručujemo svima da od rezolucije nećemo odustati, osim da nas ubiju - kazao je Grbavac.


Pripadnici policije danas su s deset vozila sa specijalcima krenuli u deblokadu saobraćaja na graničnom prijelazu Bijača. Na terenu su intervenirala vozila Hitne pomoći i Pauk služba.

 

- Ovamo je rat... Policija je spremila, bit će šta će biti. Ne želimo krv, ali neko je objavio rat, ali mi nećemo ništa uraditi - kazao je ranije Vlado Marušić, predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji".

 

Istovremeno, od 17.10 odblokiran je saobraćaj na putnom pravcu prema MGP Gorica, čime je omogućen prelazak preko prijelaza. Deblokada GP Gorica završena je bez problema.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook