FOTO/ Proglašeno stanje prirodne nepogode

Kladanj zatrpan, visina snijega preko nevjerovatnih 110 cm: Nema struje, pada drveće, a svi strahuju od...

Hronika21.04.17, 15:20h

Kladanj zatrpan, visina snijega preko nevjerovatnih 110 cm: Nema struje, pada drveće, a svi strahuju od...
Postoji opasnost da bi naglo topljenje snijega moglo donijeti poplave i klizanja tla, što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici

 

Štab civilne zaštite Općine Kladanj na jutros održanoj vanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača i niske temperature.

 

Visina snježnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom je premašila 110 cm.

 

Postoji opasnost da bi naglo topljenje snijega moglo donijeti poplave i klizanja tla, što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Zbog težine snijega dolazi do lomljenja i padanja stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama.

 

Visina snježnog pokrivača i niske temperature prouzročile su brojne probleme - od nestanka struje u nekoliko naseljenih mjesta do značajne materijalne štete na poljoprivredi.

 

kladanj-snijeg-april

 

Snijeg na području općine Kladanj i dalje intezivno pada.

 

Pokušava se putem mehanizacije i angažovanjem dodatnog ljudstva do najugroženijih građana dostaviti hrana i piće, saopćeno je iz Općine Kladanj.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


DEPO
KOMENTARI