Foto / Pokazano umijeće domaćih pivara

Zavirite na Drugi Craft Beer Attraction koji je održan u Pivnici HS

Zabava15.04.17, 10:00h

Posljednjih nekoliko godina craft pivarstvo je veoma popularno u svijetu, a u našoj zemlji već postoji desetak značajnijih craft pivara

 

Sarajevska pivara i pet bh. craft pivara - The Brew Pub, Gelender, Castrum, Semizburg i Silvertown brewery organizirali su Drugi Craft Beer Attraction u Pivnici HS, na kojem su ljubitelji piva, osim u Sarajevskom, mogli uživati i u raznim ale vrstama i okusima. Posljednjih nekoliko godina craft pivarstvo je veoma popularno u svijetu, a u našoj zemlji već postoji desetak značajnijih craft pivara.

 

„Jačanje craft pivarske scene za nas je pozitivan trend, jer predstavlja napredak domaće pivarske industrije. Odlično sarađujemo sa svim domaćim, velikim pivarama i smatramo da je sasvim prirodno da podržimo i male craft pivare. Zajedno dokazujemo da u našoj zemlji postoji istinska posvećenost i stručnost u kuhanju piva,“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.

 

Craft pivarstvo predstavlja vještinu kuhanja piva u malim pivarama, koje se pravi po tradicionalnim, ali i inovativnim receptima.

 

Decilitar craft piva koštao je 1 KM, a posjetitelji ovog pivarskog festivala mogli su probati različite ale vrste piva, kao što su ipa, apa, wit, gruit, porter, stout, red i sl. 

 

(FENA/dg)


DEPO
KOMENTARI