Kako do novca od MMF-a?

Bosić: Nemam nikakvih dilema da su akcize dogovor na relaciji SDA-SNSD

Front08.04.17, 19:58h

Bosić: Nemam nikakvih dilema da su akcize dogovor na relaciji SDA-SNSD
Na koncu Bosić poručuje da postoje oni koji ne prezaju ni od čega kako bi progurali ovaj zakon, i došli do novca od MMF-a, obzirom da je Zakon o akcizama uslov nove tranše

 

Mladen Bosić, član kolegijuma Predstavničkog doma, u razgovoru za TV1 je potvrdio da do sada nije dobio zahtjev Savjeta ministara za sazivanje hitne sjednice. Nema ni zahtjeva da juče, na Domu naroda, usvojeni Zakon o akcizama ide u hitnu proceduru.


"Ja sam čuo od Milorada Dodika da on zna i dan i vrijeme kada će biti usvojen Zakon o akcizama. Možda se i pokaže da Milorad Dodik ima tačnije informacije nego što imam ja kao član kolegija Predstavničkog doma, pa sjednica zaista bude zakazana bez mog znanja i moje saglasnosti", rekao je Bosić.

 

Na prethodnoj sjednici Predstavnički dom odbio je zahtjev za usvajanje Zakona o akcizama po hitnoj proceduri. Vratili su ga u redovnu proceduru. Nakon toga Savjet ministara izmjenjeni zakon poslao je Domu naroda, koji ga je kao potpuno novi zakon usvojio. Sada taj, izmjenjeni zakon ponovo može u hitnu proceduru Predstavničkog doma.

 

"Ovo mijenjanje zakona u formalnom obliku da bi ga prepakovali i prikazali kao novi je izrugivanje parlamentarizma", smatra Bosić.

 

Na koncu Bosić poručuje da postoje oni koji ne prezaju ni od čega kako bi progurali ovaj zakon, i došli do novca od MMF-a, obzirom da je Zakon o akcizama uslov nove tranše.

 

"Nemam nikakvih dilema da je u pitanju nekakav dogovor koji je postignut na relaciji SDA-SNSD, Bakir Izetbegović-Milorad Dodik", zaključuje Bosić.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook