Zbog napada na Elvedina Škrijelja

Alen Bodulović osuđen na devet godina zatvora za pokušaj ubistva u klubu 'Podrum'

Hronika30.03.17, 16:25h

Alen Bodulović osuđen na devet godina zatvora za pokušaj ubistva u klubu 'Podrum'
Prema tužbenim navodima, Alen Bodulović i drugi su 21. marta 2015. godine oko 3 sata ujutro došli u klub 'Podrum' u sarajevskoj općini Stari Grad u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac, te je nakon kraće prepirke došlo do naguravanja i tučnjave

 

Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) danas je oglasilo krivim Alena Bodulovića za pokušaj ubistva i osudilo ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina.

 

U istom predmetu, Edin Smajić je za krivično djelo nasilničko ponašanje osuđen na dvije godine i tri mjeseca, a za isto krivično djelo (nasilničko ponašanje) Alen Bistrivoda i Elvir Javorovac osuđeni su na po jednu godinu, saznaje Fena u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

Prema tužbenim navodima, Alen Bodulović i drugi su 21. marta 2015. godine oko 3 sata ujutro došli u klub 'Podrum' u sarajevskoj općini Stari Grad u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac, te je nakon kraće prepirke došlo do naguravanja i tučnjave.

 

Kako se u optužnici navodi, Bodulović je nakon toga izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje, te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca, koji je bio u društvu sa Škrijeljom, a potom ispalio najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza, koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu.

 

Prema inkriminacijama iz optužnog akta, ponovno je uslijedila tučnjava u kojoj Bodulović ponovno puca, ispalivši više hitaca u Škrijelja, kojeg je pogodio u grudi i stomak, te mu nanio povrede opasne po život.

 

(FENA/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook