FOTO/ GALERIJA BORIS SMOJE

U sklopu projekta 'Sarajevo Vam predstavlja': Izložba autorske fotografije Mehmeda Skopljaka

Kultura30.03.17, 13:53h

U sklopu projekta 'Sarajevo Vam predstavlja': Izložba autorske fotografije Mehmeda Skopljaka
Mehmed Skopljak je autor koji insistira na estetici fotografije, a njegov bogat opus fotografija predstavlja pejzaže, portrete i ulične fotografije

Autorska izložba fotografija Mehmeda Skopljaka, u saradnji sa Foto-video klubom Valter i Asocijacijom za umjetničku fotografijju BiH, otvara se u četvrtak, 30.marta, u Galeriji Boris Smoje u Sarajevu (ul. Radićeva br. 11).


Izložba se održava u sklopu dugoročnog projekta „Sarajevo Vam predstavlja...“, a bit će otvorena u 19:30 sati.

 

foto-mehmed-skopljak-1


Mehmed Skopljak je autor koji insistira na estetici fotografije, a njegov bogat opus fotografija predstavlja pejzaže, portrete i ulične fotografije.


Fotografijom se bavi od 2000. godine i njegovi radovi su izlagani na brojnim domaćim i inostranim izložbama i salonima fotografije. Član je Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH i Foto-video kluba Valter.

 

foto-mehmed-skopljak-2


Projekat „Sarajevo Vam predstavlja...“ ima za funkciju da omogući promociju umjetnosti kreativcima u regiji, te na taj način da potpomogne stvaranju bliskih i prijateljskih odnosa sa zemljama regije, u prvom planu sa Srbijom, Hrvatskom i BiH, a daljnim razvojem projekta, Makedonijom, Slovenijom, Albanijom i Crnom Gorom.

 

foto-mehmed-skopljak-3

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook