Potvrdila da se desio napad

Borjana Krišto uz psovke kamenovana ispred porodične kuće u Livnu

Front28.03.17, 19:01h

Borjana Krišto uz psovke kamenovana ispred porodične kuće u Livnu
Nakon napada Krišto je rekla da odgovornost djelimično snose mediji koji su, kako je rekla, ovih dana huškali javnost protiv nje zbog podjele sredstava

 

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto potvrdila je da je jučer kamenovana ispred porodične kuće u Livnu.

 

- Bavila sam se cvijećem u dvorištu koje mi je cvjećarka trebala zasaditi i naišao je čovjek koji je iznio puno bijesa. To je mlada osoba koju ja nikada nisam vidjela. Ja kao politička osoba svjesna sam da sam im prijetnja na razne načine, ali da to ide dotle da ide da vrijeđa, uzima stijene i baca...Nisam se uplašila. Uzdignute glave ću hodati, ne bojim se. Ali, me je strah za društvo. Zamislite da vam neko dođe da kamenjem gađa susjeda ili bilo koga u okruženje, pogledajte gdje smo došli - kazala je Krišto.

 

Nakon napada Krišto je rekla da odgovornost djelimično snose mediji koji su, kako je rekla, ovih dana huškali javnost protiv nje zbog podjele sredstava.

 

- To su isključivo laži, obmane javnosti i politikanstvo, ali samo na obraz njima, od medija do pojedinaca kako se ponašaju. Ja imam da svakoga mogu pogledati u oči, a ne znam da li mene mogu pogledati - kazala je Krišto.

 

Podsjetimo, velika bura u javnosti digla se nakon što je objavljeno da je Udruga Hrvatska žena Livno samo prošle godine inkasirala 100.000 KM od Vijeća ministara, a na čelu Udruge je Tihana Krželj, nevjesta Borjane Krišto (djevojački Krželj).

 

- Postoje li nešto što se treba provjeriti, istinito objaviti, ali izgleda da ne - kazala je ona.

 

Ona je dodala da je ovo politički napada, ali od strane osobe koja se ni sa čim ne bavi.

 

- Oni su nahuškani kao mlade osobe. Odgajaju se u mržnji i kako će se drugačije ponašati. Nažalost, žao mi je njih - kazala je Krišto za Avaz.ba.

 

Djelatnici Policijske postaje (PP) Livno u ponedjeljak su oko 17:25 sati intervenirali na dojavu da je nepoznata osoba došla pred dvorište obiteljske kuće u ulici Zgona u Livnu, vlasništvo 56-godišnje B.K. iz Livna te, uz psovke i vrijeđanje, napala kamenjem B.K. koja se nalazila u dvorištu.

 

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno i tom prilikom u dvorištu obiteljske kuće pronašli dva manja kamena, te dva kamena izvan dvorišta, priopćeno je danas iz MUP-a Hercegbosanske županije.

 

Operativnim radom na terenu pronađen je F.K., rođen 1991 godine u Livnu, te sproveden u PP Livno, nakon čega je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Ugrožavanje sigurnosti " iz čl. 183 KZ FBIH. Daljnji operativni rad je u tijeku.

 

Borjana Krišto, zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, u napadu nije zadobila nikakve ozljede.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook