KOBAN SUSRET DVOJICE MUŠKARACA

Hit komedija 'Savršen kroj' ponovo na repertoaru SARTR-a: Ako ste propustili, pogledajte 24. marta

Kultura23.03.17, 10:34h

Hit komedija 'Savršen kroj' ponovo na repertoaru SARTR-a: Ako ste propustili, pogledajte 24. marta
Kroz slučajni susret dvojice, po svemu naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrijednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista

 

 

Hit komedija "Savršen kroj" Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), rađena u koprodukciji s Udruženjem građana "Scena", komad je razotkrivanja i prepoznavanja, a prije svega govori o muškim slabostima.

 

Kroz slučajni susret dvojice, po svemu naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrijednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista.

 

Predstava "Savršeni kroj" nastala je po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

 

Uloge u ovome komadu ostvarili su Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Samardžić (kostim).

 

savrsen-kroj

 

Predstava "Savršen kroj" je dokaz da i tužni dramski tekst može imati niz komičnih momenata, rekao je uoči premijere jedan od glavnih protogonista Admir Glamičak.

 

Publika SARTR-a se u to uvjerila na svakoj dosadašnjoj izvedbi ove hit teatarske komedije, a ako je još niste pogledali, na repertoaru je ponovo u petak, 24, marta.

 

savrseni-kroj

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto: A.Beganović)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook