problemi s organizacijom

Sad ili nikad: Već devet mjeseci visoki dužnosnik KS 'ne stiže' potpisati garanciju za koncert Stonesa u Sarajevu

Showbizz18.03.17, 18:15h

Sad ili nikad: Već devet mjeseci visoki dužnosnik KS 'ne stiže' potpisati garanciju za koncert Stonesa u Sarajevu
Ukoliko Sarajevo želi koncert, do konca marta treba posredstvom jedinog ovlaštenog bukera, Nikole Nicka Žigića iz Los Angelesa, uručit svjetskoj direkciji u Njujorku pošiljku koja sadrži: fizibiliti studiju, pisma potpore, akreditive institucija, bankovnu garanciju- navodi se u saopćenju agencije Front

 

Ovih dana u javnosti se mnogo govorilo o mogućem dolasku svjetski poznate grupe Rolling Stonesi u Sarajevo. Mnogo je navoda oko toga hoće li se u glavnom gradu BiH održati koncert ovih rockera, a u posljednjem saopćenju pristiglom iz agencije Front navodi se sljedeće:

 

"Nadamo se da se radi o privremenom i nenamjernom zastoju u proceduri koja je zapela na najvažnijem nivou izvršne vlasti. Visoki dužnosnik u Kantonu Sarajevo već 9 mjeseci ne stiže primiti organizatora ni potpisat formalnu garanciju, jedan od standardnih ugovornih uvjeta menadžmenta The Rolling Stonesa- navodi se u saopćenju pristiglom iz agencije Front.


 
Ukoliko Sarajevo želi koncert, do konca marta treba posredstvom jedinog ovlaštenog bukera, Nikole Nicka Žigića iz Los Angelesa, uručit svjetskoj direkciji u Njujorku pošiljku koja sadrži: fizibiliti studiju, pisma potpore, akreditive institucija, bankovnu garanciju.


 
Organizacijski tim proteklu godinu isključivo sopstvenim resursima priprema, nakon Zimske olimpijade i dolazaka svetog oca Pape, vjerovatno najveći pozitivni projekt za razvitak grada, kantona i države. Podvig je sama činjenica što je Sarajevo kao jedina balkanska prijestonica koja konkurira za koncert Rolling Stonesa među desetak zaiteresiranih eurometropola. Štoviše, u najužem smo odabiru. Pozicija je jasna: Sad ili nikad. Papirnata potpora gradonačelnika na žalost neće biti dostatna.


 
Zahvaljujemo svima dobronamjernim za iskrenu asistenciju"- tvrdi se u saopćenju agencije Front. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook