Mektić se opet obračunava

Ministar ismijao predsjedika RS: Nakon što ga je Dodik molio i kumio, Vučić se sažalio i pristao na sastanak

Front17.03.17, 13:23h

Ministar ismijao predsjedika RS: Nakon što ga je Dodik molio i kumio, Vučić se sažalio i pristao na sastanak
Ministar sigurnosti BiH tvrdi da Dodik omalovažava taj, po ishodu značajan susret premijera zemalja zapadnog Balkana, na kojem je postignuta zajednička izjava, a ključne riječi premijera Srbije bile o značaju i potrebi povjerenja između Srba i Bošnjaka

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ističe da je jučerašnji sastanak premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu bio akt Vučićevog sažaljenja prema Dodiku s kojim se sastao na 16-17 minuta nakon što ga je ovaj „moljakao, kumio i molio “ za susret.

 

Po okončanju sastanka, Dodik je, po Mektićevim riječima, lukavo, dok je Vučić još bio u avionu u odlasku, održao pres-konferenciju. Prosto je nemoguće vjerovati, dodaje Mektić, da je za 16-17 minuta Dodik, kako tvrdi, uspio razgovarati s premijerom Srbije o toliko pitanja kao što su problemi u Bosni i Hercegovini i načini na koje Srbija može pomoći, izgradnja univerziteta i bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu i moguća srbijanska pomoć, nova radna mjesta, zajednički projekti te jučerašnji samit u Sarajevu.

 

Ministar sigurnosti BiH tvrdi da Dodik omalovažava taj, po ishodu značajan susret premijera zemalja zapadnog Balkana, na kojem je postignuta zajednička izjava, a ključne riječi premijera Srbije bile o značaju i potrebi povjerenja između Srba i Bošnjaka.

 

 - Poručujem i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima - ne obraćajmo pažnju na nebuloze, urlanja i pjevanje pojedinaca. Došlo je vrijeme da počnemo opraštati jedni drugima i graditi budućnost na bazi mira i povjerenja, naravno čuvajući istinu o onome što se desilo u prošlosti i ne amnestirajući nikoga ko je počinio zločine - rekao je Dragan Mektić danas na pres-konferenciji, prenosi Fena.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook