Da se ne pokajete

Zašto treba pet puta razmisliti prije nego odrežete šiške

Lifestyle16.03.17, 20:57h

Zašto treba pet puta razmisliti prije nego odrežete šiške
Šiške vizualno zatvaraju čelo i tako naizgled mijenjaju oblik lica

 

Uvriježeno je mišljenje da šiške pomlađuju lice i osvježavaju cjelokupni izgled, a kad vidite ženu kojoj lijepo pristaju šiške, lako je povjerovati da je to pravo rješenje i za vas. No, prije nego napravite rez, trebali biste znati sljedeće:

 

1. Šiške su obaveza 


Želite li šiške samo zato što vam je sadašnja frizura dosadila i dosta vam je rutine, znajte da će šiške zahtijevati upravo rutinu. U većini slučajeva šiške se moraju svaki dan održavati odnosno stilizirati. Ako vam šiške ubrzo dosade, morat ćete neko vrijeme čekati da kosa naraste. 

 

2. Šiške “preoblikuju“ lice 


Šiške vizualno zatvaraju čelo i tako naizgled mijenjaju oblik lica. Stoga prije šišanja valja znati što točno želite postići sa šiškama. Da vam vizualno skrate čelo? Da vam lice izgleda šire? Ili uže? Imajte jasnu ideju o tome prije nego sjednete u frizerski stolac. 

 

3. Važan je tip kose 


Lakše je održavati šiške ako imate tanju i podatniju kosu, nego ako su vam vlasi oštre, neposlušne, valovite, kovrčave... Ako je vašu kosu teže disciplinirati u šiške, a baš ih želite, možda su bolje rješenje stepenaste odnosno slojevite šiške, a ne strogo ravan rez. 

 

4. Profesionalci znaju najbolje


Rezanje i oblikovanje šiški najbolje je prepustiti iskusnim frizerima. Prije toga po mogućnosti pronađite slike frizura sa šiškama kakve vam se sviđaju kako biste točno mogli objasniti frizeru što želite. Uvažite savjete frizera koji će procijeniti mogućnosti vaše kose. 

 

5. (Pre)bliski susreti kose i kože


Kod frizura sa šiškama mogući su problemi s tenom jer se koža ispod šiški jače znoji i u češćem je kontaktu s kosom. To na osjetljivoj koži može izazvati iritacije i prištiće, osobito ako dođe do “sudara“ šminke i preparata za stiliziranje kose. 

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


DEPO
KOMENTARI