Kratko se obratio

Vučić: Svaki razgovor je blagorodan i djelotvoran

Front16.03.17, 15:14h

Vučić: Svaki razgovor je blagorodan i djelotvoran
Premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima

 

Premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Sarajevu, gdje je prisustvovao sastanku premijera zapadnog Balkana, da je svaki razgovor blagorodan i djelotvoran, ali da je na svima da zajednički rade na tome da građani zemalja Balkana žive bolje.

 

- Dokle god imamo mir i stabilnost to je nešto što je za pohvalu - poručio je Vučić kratko, prolazeći pored mnogobrojnih novinarskih ekipa.

 

Inače, Vučić se nije zvanično obratio na pres-konferenciji koja je organizirana nakon sastanka s kojeg su prenesene poruke zajedničke opredijeljenosti za evropske integracije i ekonomski razvoj.

 

Premijeri zemalja zapadnog Balkana okupili su se danas u Sarajevu na sastanku čiji je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kako bi razgovarali o zajedničkim regionalnim projektima.

 

Cilj sastanka bio je približavanje zapadnog Balkana Evropskoj uniji i razgovor o projektima u vezi s transportnom i energetskom infrastrukturom, a razgovarano je i o saradnji u oblastima mladih i obrazovanja.

 

Bio je to prvi put da se organizirao sastanak premijera kojem prisustvuju svi premijeri. Tako su u Sarajevu bili premijeri Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije Aleksandar Vučić, Duško Marković, Emil Dimitrev, Isa Mustafa i Edi Rama.

 

Sastanku je prisustvovao i komesar EU za politiku susjedstva i proširenja Johannes Hahn i ministar vanjskih poslova Republike Italije Angelino Alfano jer je Italija domaćin samita zapadnog Balkana koji bi u julu trebao biti održan u Trstu.

 

Za danas je planiran i susret Vučića s predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook