smrt nastupila od smrzavanja

Bol i suze na sahrani dječaka Konstantina (10): Porodica udaljila novinare, letjele i kamenice...

Hronika15.03.17, 11:26h

Bol i suze na sahrani dječaka Konstantina (10): Porodica udaljila novinare, letjele i kamenice...
S neskrivenim bolom i suzama, na posljednji počinak malog Konstantina ispratili su roditelji Neđo i Slađana te dvije godine starija sestra, rodbina, prijatelji i mještani okolnih majevičkih sela

 

U selu Lipovice kod Lopara jučer je sahranjen desetogodišnji Konstantin Stijepić, koji je pronađen mrtav na Majevici u nedjelju, 12. marta, nakon šestodnevne velike potrage. Jučer je u Loparama proglašen dan žalosti- piše Avaz.

 

Dirljivo pismo

 

Sahrani su prisustvovali mještani Lipovica, Labucke i drugih sela s teritorija općine Lopare, ali i predstavnici lokalne zajednice, policija, Oružane snage BiH i druge službe, koje su u proteklih šest dana uložile maksimalne napore da pronađu dječaka koji se 7. januara udaljio od kuće. 

 

S neskrivenim bolom i suzama, na posljednji počinak malog Konstantina ispratili su roditelji Neđo i Slađana te dvije godine starija sestra, rodbina, prijatelji i mještani okolnih majevičkih sela.

 

konstantin-stijepic

 

Nakon što je obavljen parastos, od Konstantina su se oprostili dirljivim pismom i učenici Osnovne škole „Veljko Čubrilović" iz Priboja - područno odjeljenje Lipovica, podsjetivši na školske dane koje su zajedno proveli.

 

Utvrđen uzrok

 

Dječak je preminuo usljed smrzavanja na Majevici, utvrđeno je obdukcijom koja je izvršena u ponedjeljak, saopćilo je Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila prije tri do četiri dana.

 

Kamenicama na novinare

 

Porodica nije dozvolila novinarima da fotografiraju i snimaju sahranu, udaljivši ih od porodične kuće. U jednom trenutku, kada se povorka kretala uz brdo, poletjela je i kamenica prema novinarskim ekipama, koju je bacio neko od najbližih srodnika. Policija je spriječila incident. 

 

(Foto:Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook