FOTO&VIDEO/ Krvavi pohod u Dusseldorfu

Njemačka policija otkrila: Znamo iz kojeg dijela bivše Jugoslavije je napadač sjekirom

Hronika10.03.17, 12:06h

Njemačka policija otkrila: Znamo iz kojeg dijela bivše Jugoslavije je napadač sjekirom
Osumnjičenik za napad sjekirom u kojemu je, po novim informacijama, sedam osoba ozlijeđeno na željezničkoj stanici u Dusseldorfu, na zapadu Njemačke, pati od "psihičkog poremećaja", saopćila je mjesna policija

Policija je u Dusseldorfu uhapsila muškarca (36) nakon napada sekirom na željezničkoj stanici u kom je sedam ljudi povrijeđeno, od kojih je troje s teškim povredama.

 

Osumnjičeni muškarac je, prema posljednjem saopštenju policije, porijeklom sa Kosova, nastanjen u njemačkom gradu Wuppertalu udaljenom 28 kilometara od Dusseldorfa. Policija navodi da je uhapšeni mentalno bolestan.

 

Da podsjetimo, napad sjekirom dogodio se u četvrtak oko 21 h, a policija je najprije saopštila da je povrijeđeno pet osoba, da bi kasnije obavijestila da je broj povrijeđenih porastao na sedam, od kojih je troje teško povrijeđeno. Među povrijeđenima nalazi se 13-togodišnja djevojčica, koja je zadobila udarac sekirom u gornji dio ruke.

 

Navedeno je da su teško ranjene žrtve u stabilnom stanju. Portaprol policije je kazao da diseldorfska policija napad nije opisala kao "divljanje" ili "terorizam".

 

Saobraćaj je bio potpuno prekinut na kolodvoru u Duesseldorfu. Helikopteri i velik broj policajaca bili su raspoređeni oko mjesta napada.

 

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook